Pečené kačacie prsia
Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
6 minút na 170 °C |
Postup- Sušené ovocie a orechy zalejeme
dezertným vínom. Na umytých
a osušených kačacích prsiach narežeme
ostrým nožom kožu. Nožom
vytvoríme v mäse kapsu, ktorú
naplníme zmesou ovocia a orechov.
Osolíme a okoreníme
- Rúru nastavíme na 175 °C. Na
miernom ohni opečieme mäso najskôr
stranou, kde je koža, tak aby sa
vytopilo čo najviac masti a aby koža
neprihorela. Prsia potom obrátime,
opečieme z druhej strany a dáme
piecť na 6 minút do rozohriatej rúry.
- Mäso vyberieme z panvice
a necháme odpočinúť. Tuk zlejeme
a do panvice nalejeme vývar.
Necháme zredukovať na tretinu.
Kačacie prsia nakrájame a podávame
s varenými zemiakmi.
|