Kačacie prsia
Kačacinka v pomarančovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia narežeme, osolíme, okoreníme
a dáme odstáť do chladu. Pomaranče očistíme, vyfiletujeme (z jednotlivých mesiačikov odstránime šupky, blany a prípadné kôstky) a časť použijeme aj na omáčku. Kuskus pripravíme
podľa návodu a necháme prikrytý odstáť.
Zmiešame s citrónovou kôrou a dochutíme.
- Kačacie prsia dáme opečieme na olivovom oleji kožou
dole. Keď je koža chrumkavá, mäso obrátime a dopečieme
druhú stranu.
- Filetované pomaranče poprášime cukrom a ugrilujeme
na masle. Pomarančová omáčka: Pomaranč
odšťavíme a pridáme ružové korenie, smotanu na
varenie a necháme zredukovať.
|