Kačacie prsia

Kačacinka v pomarančovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Kačacie prsia narežeme, osolíme, okoreníme a dáme odstáť do chladu. Pomaranče očistíme, vyfiletujeme (z jednotlivých mesiačikov odstránime šupky, blany a prípadné kôstky) a časť použijeme aj na omáčku. Kuskus pripravíme podľa návodu a necháme prikrytý odstáť. Zmiešame s citrónovou kôrou a dochutíme.
  2. Kačacie prsia dáme opečieme na olivovom oleji kožou dole. Keď je koža chrumkavá, mäso obrátime a dopečieme druhú stranu.
  3. Filetované pomaranče poprášime cukrom a ugrilujeme na masle. Pomarančová omáčka: Pomaranč odšťavíme a pridáme ružové korenie, smotanu na varenie a necháme zredukovať.