Kačacie prsia s pomarančovým gélom

Autor receptu: radox1

Keď už prsia, tak kačacie, ktoré dlhou tepelnou úpravou zbytočne nemučíme, a s pomarančom je to osvedčená kombinácia.

2-3
porcie
15 minút
príprava
5-10 minút
na 190 °C

Postup

  1. Kačacie prsia dobre osušíme, na koži narežeme, osolíme, okoreníme, horný gril v rúre vyhrejeme na 190 °C a vložíme na rozhorúčenú suchú panvicu kožou dole, pomaly opekáme do vypečenia kože spolu s cibuľovými lupeňmi, ktoré použijeme na dekor. Ked je koža červená, lupene vyberieme, tuk z panvice zlejeme /potrebujeme mäso piecť a nie dusit/, otočíme na druhú stranu, na vyššej teplote rýchlo opečieme,opäť vrátime na stranu kože, a vložíme panvicu do horúcej rúry na 5 až 10 minút podľa veľkosti pŕs. Po vybratí prsia zabalíme do alobalu na 10 minút, aby sa šťava rovnomerne rozložila a tým pádom pri krájaní nebude vytekať na dosku.
  2. Konfitovaný zemiak: Do horúceho kačacieho tuku vložíme nakrájaný zemiak na kolieska a pomaly ho pražíme v kúpeli do zlata.
  3. Pomarančový gél: Do panvice, v ktorej zostal výpek /pozor - tuk zlejeme bokom/ pridáme cukor, urobíme svetlý karamel /cukor nemiešame a čakáme kým sa rozpustí/, pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča, nastrúhaný ďumbier, zalejeme pomarančovou sťavou spolu s džúsom, vínom a redukujeme do sirupovej konzistencie -gélu. Precedíme a nakoniec zašľaháme studené kocky masla, čím gél zaglazujeme do leskla. Ja som ešte použil na dekor zavárané ríbezle, ktoré som objavil v chladničke, k tomu červené suché víno a dobrú chuť. .Precedíme a dekorujeme do finálneho výsledku.Ja som ešte použil zavárané ríbezle,ktore som objavil v chladničke,už len tomu červené suché víno a dobrú chuť.