Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s paštrnákovým pyré a grilovanou zeleninou

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 10. decembra 2017

Recept od Andreja Saturiho, ktorý si vyskúšali výhercovia októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

15
porcií

Suroviny

8 ks
2 kg
1 kg
500 ml
3 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky a paštrnák očistíme a pokrájame na malé kocky. Dáme do hrnca, pridáme celé šalotky, osolíme a dáme variť. Keď je zelenina polomäkká, prilejeme smotanu a dovaríme domäkka. Potom rozmixujeme na pyré.

    Kačacie prsia s paštrnákovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 1
  2. 2

    Kožu na kačacích prsiach narežeme do kríža, na strane kože osolíme a sprudka kožou nadol opečieme na horúcej panvici. Opečené prsia preložíme na plech a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečené kačacie prsia necháme pár minút odpočinúť a potom ich nakrájame na plátky.

    Kačacie prsia s paštrnákovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Baby zeleninu, cherry paradajky a na štvrtiny prekrojený fenikel samostatne nasucho opečieme na panvici. Vypneme a pridáme maslo.

    Kačacie prsia s paštrnákovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 3
  4. 4

    Kačacie prsia podávame s paštrnákovo-zemiakovou kašou a opečenou zeleninou, môžeme dozdobiť jedlými kvetmi.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
..výborné jedlo, osobná skúsenosť, a paštrnákové pyré ešte teraz cítim tú skvelú chuť. Vďaka Andrej, bol si výborný :-)

Pridaj komentár k receptu: