Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s batatovo-mrkvovým pyré a pečenou cviklou

siuuu - fotkasiuuu, 5. októbra 2021
Kačacie prsia s batatovo-mrkvovým pyré a pečenou cviklou
Foto: siuuu

Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Okrem toho tieto jesenné farby na tanieri mám veľmi rada.

3-4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks väčšie
2 ks väčšia
2 ks
1-2 PL
20-30 g
3-4 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bataty, mrkvu a šalotku som očistila. Bataty som pokrájala na kúsky, mrkvu som postrúhala na veľkom struhadle, šalotku na drobno. Na oleji a masle som orestovala šalotku, mrkvu a bataty - asi 5-7 minút, potom som zmes zaliala vodou (tak aby bola zelenina pod vodou), osolila som a varila do mäkka. Uvarené som scedila, rozmixovala, ochutila maslom, soľou, korením, strúhaným muškátovým orieškom a postrúhaným syrom Pecorino.

  2. 2

    Pokiaľ sa varila príloha pripravila som si kačacie prsia - kožu som narezala do kríža, ochutila som soľou a korením a prsia som sprudka restovala na suchej panvici (môžete restovať na rozpálenej aj zľahka teplej - každá metóda má svojich priaznivcov). Najskôr som opekala na koži až pokiaľ nebola koža do zlatista opečená a väčšina tuku sa nevypiekla. Potom som asi na 2-3 minúty otočila na druhú stranu. Nakoniec som mäso dopekala v rúre na 190°C asi 8-10 minút - podľa hrúbky mäsa.

  3. 3

    Cviklu som očistila, pokrájala na kocky a na kvapke olivového oleja piekla v rúre asi 15-20 minút - dĺžka pečenia závisí od veľkosti kúskov. Prsia som podávala na batatovo-mrkvovom pyré, preliate trochou kačacej masti a pečenou cviklou. Mňam.

Diskusia k receptu

olinecka
Výborne si navarila len tie zemiak, nie sú veľmi sladké keď je tam aj mrkva... Nič to, ale krásna prezentácia...
1x siuuu
siuuu
@olinecka (7.10.2021 16:50)

Pyré treba výraznejšie dochutiť - samotné je chuťovo nevýrazné - preto som pridala aj slankavý syr. Potom je to výborné papaníčko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia