Kačacie prsia plnené hubami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Najemno posekané huby restujeme na mladej cibuľke so štipkou tymianu a necháme vychladnúť. Tenkým nožom podrežeme kožu a naplníme zmesou húb. Okoreníme osolíme a zľahka pečieme na olivovom oleji, neprepekáme
aby ostalo mäso ružové. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na požadovaný tvar, sparíme na 12 minút.
- Grilujeme na olivovom oleji s morskou soľou a korením. Mäsový fond podlejeme bielym vínom, pridáme bylinky a redukujeme na požadovanú hustotu. Kačacie prsia pred podávaním rozkrojíme, aby vyznela mozaika z húb.
- Poukladáme na grilovanú zeleninku a prelievame mäsovou omáčkou.
|