Jogurtové cestoviny s paradajkovou omáčkou s tofu

janikbj - fotkajanikbj, 6. marca 2012
Jogurtové cestoviny s paradajkovou omáčkou s tofu
Foto: janikbj

Výborný recept, ktorý som si upravila, ale pôvodna verzia je od šikovnej babule - Slavky. Bohužiaľ, zo stránky, kde bol uverejnený zmizol, tak podávam Zobraziť celý popisVýborný recept, ktorý som si upravila, ale pôvodna verzia je od šikovnej babule - Slavky. Bohužiaľ, zo stránky, kde bol uverejnený zmizol, tak podávam ďalej len moju improvizačno-upravenú verziu

Suroviny

 (biele alebo údené)
 (zelená, žltá)
 čerstvé alebo z konzervy
  (oregano, bazalka, podľa chuti)
hustý

Postup

  1. 1

    Tofu nakrájame na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a pridáme korenie podľa chuti. Necháme min. 30min. marinovať. Medzitým si očistíme papriku, olúpeme paradajky (ak použijeme čerstvé, ale teraz mimo sezóny uprednostňujem sterilizované). Papriku pokrájame na pásiky, nie moc dlhé, paradajky na primerané kúsky, cibuľu nadrobno. Na rozohriatom oleji speníme cibuľu, pridáme namarinované tofu, opekáme do zlatista. Potom pridáme malý pretlak, chvíľu ho restujeme, aby nebol kyslý, pridáme papriku a paradajky, podlejeme troškou vody,keď treba, posolíme, okoreníme a prikryté dusíme,kým nie je zelenina hotová. Uvaríme si cestoviny. Teplé cestoviny zmiešame s bielym jogurtom, na tanieri navrch naložíme udusenú zeleninovú zmes. Ozdobíme jogurtom. Možno sa Vám bude zdať kombinácia teplého jedla a jogurt zvláštna, no je to naozaj výborné. Pôvodný recept bol myslím s kuracím mäsom namiesto tofu, no ja mäso až tak neobľubujem,tak nahrádzam :-) Poznámka: super aj studené, chutí to ako cestovinový šalát :-)

Diskusia k receptu

monniee
Podľa mňa dobrá kombinácia :) Tofu mám rada..ale ako inú variáciu si tam viem predstaviť aj tuniaka napríklad. :)
janikbj
:-) ďakujem. monniee, kľudne si môžeš dať aj tuniaka, ja tuniaka s cestovinami nemám rada,ale určite to bude v pohodke

Zaujímavé video z archívu TV Varecha