Hruškový koláč
Jesenný hruškový koláč
Autor receptu: mysiacik
8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 170-190 °C |
Postup- Všetky ingrediencie si zmiešame a vypracujeme lepivé cesto, ak bude suchšie pridajte ešte lyžicu vody. Takto vypracované a lepkavé cesto, chytíme do ruky a ešte aby nám nelepilo, posypeme si dosku múkou a vypracovávame ho, až kým nelepí. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na pol hodinku do chladničky odležať. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku, alebo formu, ktorú máme doma a cesto vyvaľkáme asi do tvaru misky, pomaly prenesieme, upravíme rukami tvar cesta, aby bolo pekne rozložené a dáme ho do rúry na 190 stupňov asi na 13 max 15 minút. Vytiahneme a necháme vychladnúť.
- Krém si pripravíme zmiešaním všetkých surovín, ktoré nanesieme na už vychladnuté upečené cesto. Hrušky si ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a uložíme na krém, môžme ich doň pekne vtlačiť. Nakoniec posypeme posekanými orechmi a dáme asi na 45 minút do rozohriatej rúry na 170 stupňov :) a koláčik je hotový :D
|