Toasty s cviklou
Toasty s cviklou

Jesenné toasty s červenou repou, slaným syrom, medom a tymianom

siuuu - fotkasiuuu, 17. októbra 2019
Jesenné toasty s červenou repou, slaným syrom, medom a tymianom
Foto: siuuu

Inšpirovala som sa receptom z Varechy od @Kukulienka71 na nátierku z červenej repy, ktorý som jemnučko doťukla podľa seba. A musím povedať, že také dobré raňajky som už veru dlho nemala. Úžasná kombinácia.
Zdroj: Inšpirované receptom na nátierku z pečenej cvikly

10 minút
príprava

Suroviny

 upečená
 čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečenú repu očistíme (ja pečiem repu vcelku, neošúpanú, aby zbytočne neodišla šťava - podľa veľkosti 45 minút až 1 hodinu, cca na 190 °C) a pokrájame na menšie kúsky. Jedna väčšia červená repa vydá tak na 2-3 porcie.

  2. 2

    Chlebík pokrájame na plátky hrubé cca 1 cm a opečieme na suchej panvici do chrumkava. Jednotlivé plátky opečeného chleba jemne potrieme Lučinou (neochutenou), rozdelíme kúsky červenej repy, ochutíme jemne korením, posypeme rozdrobeným slaným syrom, pokvapkáme medom a posypeme lístkami čerstvého tymiánu. A potom už iba vychutnávame túto úžasnú kombináciu chutí.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
A vieš, že v rýchlom prezeraní receptov na stránke ma zaujal práve tvoj recept? Ako inak, práve kvôli cvikle a tej neobvyklej kombinácii chutí. Skvelé raňajky a krásne foto. Som rada, že som inšpirovala a dopadlo to k tvojej spokojnosti.

Pridaj komentár k receptu: