Foto: boise
Mám takú jesennú náladu, farebnú. A keďže na záhradke už vyrástla mrkva aj petržlen, hneď som deťom spravila jesenne sfarbenú polievku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu s petržlenom očistíme, nakrájame na malé kúsky. Cibuľu necháme v celku, ošúpeme len vrchnú vrstvu, necháme na nej ešte hnedé šupy. Cesnak očistíme a necháme v celku.
- 2
Na oleji opražíme pokrájanú mrkvu, petržlen, cibuľu a 3 strúčiky cesnaku. Pridáme mletú červenú papriku a posypeme troškou solčanky, zalejeme vodou a necháme variť.
- 3
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Jačmenné krúpy premyjeme studenou vodou, potom zalejeme vriacou a necháme chvíľu postáť. Keď začne mrkva mäknúť pridáme krúpy (vodu z nich vylejeme), zemiaky a pretlačíme dva strúčiky cesnaku.
- 4
Keď sú zemiaky a krúpy uvarené, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a odstavíme. V polievke necháme rozpustiť plátok masla a podávame :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu