Tvarohový koláč
Jemný tvarohový koláč bez cesta
Autor receptu: razomzastolom
Veľmi jemný tvarohový koláč je perfektným zákuskom ku kávičke.
12 porcií |
40 minút príprava |
15, 45 minút na 200, 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľahať so soľou a kryštálovým cukrom na hustú penu pri vysokých otáčkach mixéra cca 7-8 minút. Pridať žĺtky, mäkké maslo, smotanu, vanilkový cukor, kurkumu a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach cca 2-3 minúty.
- Tvaroh zomlieť mlynčekom na mäso alebo tyčovým mixérom. Pridať vaječnù zmes a dôkladne premiešať. Pridať škrob, krupicu, nastrúhanú kôru z citróna a hrozienka.
- Tvarohovú hmotu dať do pekáča (rozmer 16x21 cm) a piecť 15 minút pri 200 °C a ďalších 45 minút pri 180 °C, režim “zhora-zdola” v strede rúry.
- Koláč ochladiť v pekáči, vybrať a ozdobiť vrch čokoládovou polevou. Vložiť do chladničky na 3-4 hodiny.
- Príprava polevy:
Roztopiť čokoládu, pridať maslo, mlieko a nechať vrieť cca 10-20 sekúnd na miernom ohni.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/tF0X8D4h9uY