Jahodový koláč
Jahodový koláč

Jemný kakaový koláč z jogurtu s jahodami videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 17. mája 2022

Rýchly, fantasticky chutný koláč bez vajec. Jeho príprava je strašne jednoduchá a výsledok fantastický 👍 Robievam ho už roky, je jeden z našich najobľúbenejších. Zobraziť celý popisRýchly, fantasticky chutný koláč bez vajec. Jeho príprava je strašne jednoduchá a výsledok fantastický 👍 Robievam ho už roky, je jeden z našich najobľúbenejších. Práve začínajú zrieť sladučké jahody, s ktorými je tento koláč úžasne chutný. Ovocie sa obmieňa vždy podľa chuti a sezóny.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/05/jemny-kakaovy-kolac-s-jahodami.html?m=1

30-35 minút
na 180 °C
Jemný kakaový koláč z jogurtu s jahodami (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

700 g riedky
400 g
350 g
1 bal.
2 dl
4 PL
2 KL
1/2 KL
podľa potreby
Na posypanie:
1 bal.




Postup

  1. 1

    Jogurt zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme polovicu múky, ktorú sme už vopred zmiešali s kakaom, soľou a sóda bikarbónou a dobre vymiešame, aby v ceste neboli hrčky. Následne vmiešame polovicu oleja, potom zvyšnú múku a nakoniec znova olej🙂 Zakaždým treba cesto dobre premiešať.

  2. 2

    Cesto vylejeme na olejom vytretý a múkou poprášený plech. Poukladáme jahody a vrch dobre posypeme vanilkovým cukrom. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 30-35 minút. Treba si to sledovať a urobiť skúšku ihlou👍 Môj plech má veľkosť 35x25 cm.

  3. 3

    Koláč je výborný, jemný, mäkučký a vláčny🥰 Naozaj ho odporúčam, je to úžasne chutná rýchlovka, ktorú môžete upiecť hocikedy s rôznym ovocím, alebo aj bez len tak posypaný práškovým cukrom🙂 Prajem dobrú chuť !

    Jemný kakaový koláč z jogurtu s jahodami (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík, ke kafíčku jako stvořený. Příjemné spojení kakaka a jahod potěší.
cesminaz
@haji (18.5.2022 18:15)

Dakujem za nahliadnutie a komentík, som rada že sa koláčik páči🙂
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Dnes som spravila 1/2 davku a zakusok Vy duel velmi dobre- lahucky a lahodny. Pouzila som co som mala po ruke- zmrazene cucoriedky a zakusok vysiel dobre. Na buduce vyskusam cerstve ovocie.
nyuszo
Perfektný koláčik: je mäkký a príprava šip-šup ☺️ Ja som vrch posypala kúskami horkej čokolády namiesto vanilkového cukru a myslím si, že sa to oplatí aj tak vyskúšať 😉😋
cesminaz
@ojv (24.5.2022 19:40)

Dakujem za správu. Ovocie si dá každý podla chuti a podla možností🙂 Pozdravujem