Jablkový zákusok
Jemný jablkový zákusok
Autor receptu: katarinalucanova
Jednoduchý výborný jablkový zákusok s príchuťou škorice.
30 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Piškótový plát: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou vmiešame múku s kypriacim práškom, vodu a olej. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme (20 minút
na 170 °C).
- Jablkové želé: Očistené jablká pokrájame na malé kúsky, zalejeme dvoma tretinami vody. Jednu tretinu si odložíme na rozmiešanie Zlatého klasu. K jablkám pridáme vanilkový aj škoricový cukor a badián. Povaríme cca 15minút. Badián vyberieme a do rozvarených jabĺk vlejeme Zlatý klas rozmiešaný v jednej tretine vody. Uvaríme husté jablkové želé.
- Škoricová šľahačka: Smotanu vyšľaháme so stužovačom a škoricovým cukrom. Nakoniec prišľaháme mascarpone.
- Dokončenie: Z piškótového plátu stiahneme papier, korpus vložíme do ráfiku alebo hlbšieho plechu. Nalejeme naň jablkové želé. Odložíme stuhnúť do chladu. Vychladený dezert pokrájame a ozdobíme škoricovou šľahačkou.