Jablkový zákusok

Jemný jablkový zákusok

Autor receptu: katarinalucanova

Jednoduchý výborný jablkový zákusok s príchuťou škorice.

30
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškótový plát: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou vmiešame múku s kypriacim práškom, vodu a olej. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme (20 minút na 170 °C).
  2. Jablkové želé: Očistené jablká pokrájame na malé kúsky, zalejeme dvoma tretinami vody. Jednu tretinu si odložíme na rozmiešanie Zlatého klasu. K jablkám pridáme vanilkový aj škoricový cukor a badián. Povaríme cca 15minút. Badián vyberieme a do rozvarených jabĺk vlejeme Zlatý klas rozmiešaný v jednej tretine vody. Uvaríme husté jablkové želé.
  3. Škoricová šľahačka: Smotanu vyšľaháme so stužovačom a škoricovým cukrom. Nakoniec prišľaháme mascarpone.
  4. Dokončenie: Z piškótového plátu stiahneme papier, korpus vložíme do ráfiku alebo hlbšieho plechu. Nalejeme naň jablkové želé. Odložíme stuhnúť do chladu. Vychladený dezert pokrájame a ozdobíme škoricovou šľahačkou.