Jemné pudingové koláčiky

Autor receptu: steffik

Tento recept patrí k naším obľúbeným suchým pečivkám a získala som ho od Dr. Oetker - z obalu na puding . Odvtedy ho často pečiem, či už bez povrchovej úpravy, alebo v bielej čokoláde, prípadne len jemne popísané. Zmätnú na druhý deň. Dobré su i na cestovanie alebo ako suché pečivo pri inej príležitosti.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava - vymiešame na doske múku, KP, PP, cukor a vanielku. Pridáme nastrúhaný tuk, maslo, celé vajcia a mlieko. Vypracujeme hladké cesto, vykrujujeme kolieska, na polovici z nich vykrojíme kruh- stred. pečieme na papieri na pečenie 180 C - elektrická, teplovzdušná 180 C-neprehriata, plynová - 3 stupeň - neprehriata. Doba pečenia 10 min. Dávame pozor, nech nie je veľmi suché.
  2. Upečené kolieska vychladnuté zlepujeme lekvárom alebo Nutelou zmiešanou s trochou masla(nezaschýna tak a lepšie sa vpije/.Povrch pocukríme aprípadne namačáme do čokolády a necháme do druhého dňa odležať. Ak ich chceme namáčať v čokoláde, tak ich najskůr namočíme a až tak ich lepíme spolu . Potom máme ten vykrojený stred krajší. Dobrú chuť dúcham ,že sa mám bude páčiť.