Jemné jablkové rezy

Autor receptu: 3sandra3

Recept pochádza z časopisu Dobré jedlo. Vyskúšala som a môžem povedať, že je veľmi dobrý. Vyskúšajte aj vy.

Suroviny

Postup

  1. Jablkové pyré: Jablká očistíme, nakrájame na mesiačiky či kocky, dáme do hrnca, pridáme citr. šťavu, podlejeme vodou a rozvaríme. Jablká rozmixujeme.
  2. Cesto: Rúru vyhrejeme na 175 st.Celzia. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu, vymiešame do peny. Pridáme olej, múku s kypriacim práškom a mleté orechy. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme do cesta. Cesto rozotrieme na plech /rozmery: 25x38 cm/ vymazané maslom a pečieme 5 minút. /Moja pozn.- mne sa zdalo 5 minút pečenia málo, tak som ho piekla cca 10-12 minút/. Necháme vychladnúť.
  3. Jablkový krém: V horúcom jablkovom pyré rozpustíme cukor. Privedieme k bodu varu a vlejeme krémové prášky rozmiešané v150 ml vody. Približne minútu povaríme a odstavíme. Miešame, kým krém nie je vlažný. /Moja pozn.- ja som pridala do pyré aj 1 PL mletej škorice a pol čajovej lyžičky perníkového korenia/.
  4. Jablková šľahačka: Smotany vyšľaháme s cukrom a so stužovačmi. Postupne zľahka vmiešame jablkové pyré.
  5. Záver: Na vychladnuté upečené cesto nalejeme vlažný jablkový krém. Po stuhnutí rozotrieme jablkovú šľahačku a posypeme škoricovým cukrom.