Jemné jablkové rezy
Autor receptu: 3sandra3
Recept pochádza z časopisu Dobré jedlo. Vyskúšala som a môžem povedať, že je veľmi dobrý. Vyskúšajte aj vy.
Postup
- Jablkové pyré: Jablká očistíme, nakrájame na mesiačiky či kocky, dáme do hrnca, pridáme citr. šťavu, podlejeme vodou a rozvaríme. Jablká rozmixujeme.
- Cesto: Rúru vyhrejeme na 175 st.Celzia. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu, vymiešame do peny. Pridáme olej, múku s kypriacim práškom a mleté orechy. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme do cesta. Cesto rozotrieme na plech /rozmery: 25x38 cm/ vymazané maslom a pečieme 5 minút. /Moja pozn.- mne sa zdalo 5 minút pečenia málo, tak som ho piekla cca 10-12 minút/. Necháme vychladnúť.
- Jablkový krém: V horúcom jablkovom pyré rozpustíme cukor. Privedieme k bodu varu a vlejeme krémové prášky rozmiešané v150 ml vody. Približne minútu povaríme a odstavíme. Miešame, kým krém nie je vlažný. /Moja pozn.- ja som pridala do pyré aj 1 PL mletej škorice a pol čajovej lyžičky perníkového korenia/.
- Jablková šľahačka: Smotany vyšľaháme s cukrom a so stužovačmi. Postupne zľahka vmiešame jablkové pyré.
- Záver: Na vychladnuté upečené cesto nalejeme vlažný jablkový krém. Po stuhnutí rozotrieme jablkovú šľahačku a posypeme škoricovým cukrom.