Jemná vajíčkovo-šunková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako podklad na obložené chlebíčky, ktoré obkladám surovinami použitými v nátierke alebo ju používam ako podklad na chlieb obložený rôznou čerstvou zeleninou. Je vhodná na plnenie vajec, paprikových luskov, paradajok, paštičiek, šunkových a syrových roliek, na jednohubky. Výborne sa hodí ako pohostenie pre návštevu alebo ako raňajky či studená večera.

10 minút
príprava
11 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia som dala variť do studenej vody s trochou octa, aby nepraskla škrupina. Varila som ich 11 minút na tvrdo. Nechala som ich po natlčení vychladnúť v studenej vode s trochou soli, aby sa dali dobre a ľahko olúpať.
  2. Vychladnuté vajcia som olúpala.
  3. Pripravila som si potrebné suroviny.
  4. Do misy som na jemnom strúhadle nastrúhala vajcia,
  5. šunku - ja som mala údené pliecko,
  6. a kyslú uhorku.
  7. Pridala som pokrájanú jarnú cibuľku,
  8. Perlu,
  9. horčicu a...
  10. ...kyslú smotanu a soľ.
  11. Zmes som okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  12. Priliala som nálev z kyslých uhoriek a celé som poriadne premiešala.
  13. Vajíčkovo-šunkovú nátierku som naniesla pomocou vidličky na krajce čerstvo upečeného chleba, obložila som ju mesiačikom paradajky, kolieskami zeleninovej papriky, byľkou petržlenovej vňate, pokrájanou vňaťou jarnej cibuľky a podávala som. Chlieb bol ešte teplý, zle sa mi krájal.