Jelenie ragú na červenom víne
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Jelenie mäso umyjeme, vysušíme, nakrájame na rezance, opražíme na panvici a oleji, pridáme mrkvu, petržlen, hríby a cibuľu. Urestované mäso a zeleninu osolíme, okoreníme, pridáme víno, smotanu a necháme krátko povariť.
- Zemiaky umyjeme, necháme uvariť aj so šupkou v osolenej vode domäkka a necháme ich vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Do zemiakov pridáme nasekanú vňať, polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi 4 cm hrubý plat a posypeme tvarohom. Cesto zrolujeme a dáme do fólie. Knedľu varíme vo vriacej vode asi 25 minút. Hotové mäso podávame s knedľou.
|