Jelenie ragú na červenom víne

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jelenie mäso umyjeme, vysušíme, nakrájame na rezance, opražíme na panvici a oleji, pridáme mrkvu, petržlen, hríby a cibuľu. Urestované mäso a zeleninu osolíme, okoreníme, pridáme víno, smotanu a necháme krátko povariť.
  2. Zemiaky umyjeme, necháme uvariť aj so šupkou v osolenej vode domäkka a necháme ich vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
  3. Do zemiakov pridáme nasekanú vňať, polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi 4 cm hrubý plat a posypeme tvarohom. Cesto zrolujeme a dáme do fólie. Knedľu varíme vo vriacej vode asi 25 minút. Hotové mäso podávame s knedľou.