Jelenie ragú na červenom víne

Autor receptu: jarmila67

Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka,je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň si takto spomínam aj na ňu,robím ho pri slávnostnejších oslavách ako sú narodeniny a rôzne posedenia

4
porcie
20 minút
príprava
40-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na trojcentimetrové kocky,posolíme,okoreníme a obalíme v múke.Olej poriadne rozpálime,mäsové koclky dáme zo všetkých strán opražit.Cibuľu krátko restujeme s mäsom,pridáme červené víno a korenie.
  2. Ragú dusíme prikryté pri miernej teplote,kým mäso nezmekne.
  3. Po zmäknutí mäso vyberieme,šťavu zahustíme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiešali hladkú múku s paprikou.Dáme povariť,potom precedíme a hotovú omáčku dochutíme soľou a korením.
  4. Mäso zohrejeme v omáčke, no nevaríme.Pred podávaním ho dáme dáme ešte na 5 minút odležať.
  5. Vhodná príloha-šalát z červenej kapusty v pomarančovom náleve s cibuľou,jablkami,banánmi,vlašskými orechmi,hrozienkami a medom,zemiakové krokety.
  6. Môj tip,ktorý mám vyskúšaný ... mäkké mäso s jemnými vláknami sa rýchlejšie podusí,ragú zmrazujte len výnimočne,omáčka sa zráža.