Jelenie ragú na červenom víne
Autor receptu: jarmila67
Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka,je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň si takto spomínam aj na ňu,robím ho pri slávnostnejších oslavách ako sú narodeniny a rôzne posedenia
4 porcie |
20 minút príprava |
40-120 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pokrájame na trojcentimetrové kocky,posolíme,okoreníme a obalíme v múke.Olej poriadne rozpálime,mäsové koclky dáme zo všetkých strán opražit.Cibuľu krátko restujeme s mäsom,pridáme červené víno a korenie.
- Ragú dusíme prikryté pri miernej teplote,kým mäso nezmekne.
- Po zmäknutí mäso vyberieme,šťavu zahustíme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiešali hladkú múku s paprikou.Dáme povariť,potom precedíme a hotovú omáčku dochutíme soľou a korením.
- Mäso zohrejeme v omáčke, no nevaríme.Pred podávaním ho dáme dáme ešte na 5 minút odležať.
- Vhodná príloha-šalát z červenej kapusty v pomarančovom náleve s cibuľou,jablkami,banánmi,vlašskými orechmi,hrozienkami a medom,zemiakové krokety.
- Môj tip,ktorý mám vyskúšaný ... mäkké mäso s jemnými vláknami sa rýchlejšie podusí,ragú zmrazujte len výnimočne,omáčka sa zráža.