Jednoduchý zemiakový prívarok

diabambulka - fotkadiabambulka, 1. apríla 2011

jednoduchá klasika...

5-6
porcií
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks
3 ks
250 ml
2 PL
1/2 čajovej lyžičky
z 1/2  ks
1 PL / nemusí byť/




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom a celým čiernym korením. Keď sú zemiaky uvarené pridáme smotanu v ktorej sme si rozmiešali hladkú múku na zahustenie a mletú červenú papriku. Dochutíme šťavou z citróna ( alebo octom ), troška ocukríme (nemusíte), poprípade, kto má rád troška kôprovej vňate. Krátko povaríme a podávame so sekanou, fašírkami, alebo vajíčkom. Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

vierik
Klasika nikdy nesklame,takýto má byť prívarok,ja dávam ešte vyvariť ošúpanú cibuľu,dá veľmi dobrú chuť a tiež aj kôpor.
kopretina
Moje babička přidávala ještě "ztracená vejce" a vždycky mi to moc chutnalo. Moc děkuji za připomenutí.
dorisa
Prívarky mam velmi rada,ale málo ich varím. Mňam, dala by som si.
hubata
Toto je osvedčená klasika.... ale tuším kopretinka sú tam postrácané vajcia na obrázku .....
sestricka126
super recept pridavam do KK a dlho som to uz nejedla je nacase to ked je teraz ten post navarit :D mnam mnam
cien
Skoro takto ho pripravujem aj ja len namiesto citronovej štavy dávam ocot , na taký sladko-kyslý sposob ..niekedy z koprom niekedy bez. Robím k nemu fašírky a volské očká , aj čerstvý chlebík kto má chut. Dnes bude na obed :-)
monkovec
Naše obľúbené jedlo a vďaka tvojmu receptíku si na ňom môžeme pochutnávať aj my.Ďakujeme




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia