Cuketový koláč
Cuketový koláč

Jednoduchý bezlepkový cukinový koláč s orechami

novalim - fotkanovalim, 11. októbra 2019. Komerčný recept.
Jednoduchý bezlepkový cukinový koláč s orechami
Foto: novalim

Cukina alebo tekvica sa dá použiť ako veľmi vďačná ingrediencia aj do koláčov. Tento jednoduchý bezlepkový cukinový koláč s orechami vás presvedčí o tom, že vďaka cukine ostáva cesto šťavnaté a chutné aj na druhý deň. Nebojte sa pri pečení trochu experimentovať, výsledok vás môže veľmi príjemne prekvapiť.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g mleté
1 ČL
1 ČL
0,5 bal.
150 ml
3 ks
1 štipka
180 g
250 g nastrúhaná
Na polevu:
70 g
70 g
1 hrsť (nasekané a opražené)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tento bezlepkový cukinový koláč vymiešame v jednej mise. Najprv zmiešame všetky suché prísady. Bezlepkovú múku Promix PK špeciál, kypriaci prášok, sódu preosejeme a do nich vmiešame škoricu, soľ, cukor a mleté lieskovce a varechou premiešame.

  2. 2

    Pridáme rozšľahané vajcia a olej, opäť premiešame.

  3. 3

    Nakoniec vmiešame cuketu, ktorú sme dopredu nastrúhali, nechali odpočinúť a vyžmýkali z nej prebytočnú tekutinu.

  4. 4

    Zmes nalejeme do hlbšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie (alebo potreli tenkou vrstvou oleja a vysypali trochou múky). Uhladíme povrch koláča a dáme piecť.

  5. 5

    Pečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu, kým špajdľa po zapichnutí do koláča nebude čistá.

  6. 6

    Upečený koláč necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme polevu.

  7. 7

    Poleva: Smotanu privedieme do varu, odstavíme, zalejeme ňou nastrúhanú alebo na malé kúsky nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

  8. 8

    Polevu nalejeme na koláč a uhladíme. Posypeme opraženými posekanými lieskovcami.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: