Foto: sneica
Hľadala som nejaky recept s čerstvých jahôd kedže jahody práve teraz dozrievajú.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
nenafotila som postup čo ma mrzi,tak som sa vložila do pečenia...ale aspoň fotečka jahôd. Najbližšie až budem piecť tak doložím foto...
-
2
Najprv si uvaríme hustú krupicu z mlieka,krupice.van.cukru a 20g masla-nechám vychladnúť. Cesto:žĺtka,cukor,olej a vodu spolu miešame,pridáme múku s praškom do pečiva a na koniec vmiešame sneh z bielkov.Pečieme na väčšom plechu vystlanom papierom asi 20min pri 180C.Po upečení plát necháme vychladnúť a krajame ho po šírke na 4 rovnaké kusy. Plnka:vymiešame maslo a cukor a postupne pridáme vychladnutú kašu.Ja som premixovala ponorným mix. lebo som mala v krupici hrčky. Potom už len na prvý plát natrieme vrstvu krému,do toho poukladáme jahody,zatrieme ich vrstvou krému,preložíme ďalším plátkom cesta.Naň natrieme znovu krém už menšiu vrstvu a poukladáme polovičky jahôd.Opakujeme s dalsim cestom to iste.Budeme mať teda 2 kusy zákusku. Zabalíme každy zvlášť do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť.
-
3
tak si ideme pochutnať...
Diskusia k receptu