Jednoduché španielské vtáčiky

Autor receptu: waldosinka

Takže tentokrát som skúsila experimentovať z hovädzím mäsom. Nech sa páči, jednoduché španielské vtáčiky.

6-8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, rozklepeme a nasolíme. Chvíľku necháme odležať. Potom nachystáme plátky slaniny, nakrájané vajíčko a klobásu. Mäso rozprestrieme a na dostatočne veľký kus priložíme štvrťku vajíčka,kúsok klobásky a slaniny a zmotáme do závitku. Prepichneme ihlicou a previažeme niťou.
  2. Nachystané závitky opražíme na oleji a vyberieme. Vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko. Vrátime späť závitky, podlejeme vývarom a dusíme asi 45-60minút.
  3. Ja som podávala z ryžou, ale hodí sa aj pyré. Dobrú chuť!