Jednoduché španielské vtáčiky
Autor receptu: waldosinka
Takže tentokrát som skúsila experimentovať z hovädzím mäsom. Nech sa páči, jednoduché
španielské vtáčiky.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na plátky, rozklepeme a nasolíme. Chvíľku necháme odležať. Potom nachystáme plátky slaniny, nakrájané vajíčko a klobásu. Mäso rozprestrieme a na dostatočne veľký kus priložíme štvrťku vajíčka,kúsok klobásky a slaniny a zmotáme do závitku. Prepichneme ihlicou a previažeme niťou.
- Nachystané závitky opražíme na oleji a vyberieme. Vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko. Vrátime späť závitky, podlejeme vývarom a dusíme asi 45-60minút.
- Ja som podávala z ryžou, ale hodí sa aj pyré. Dobrú chuť!