Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami
Foto: siuuu
Po sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám. Dnes bola chuť na cestoviny - tak som zvolila tento jednoduchý recept s Zobraziť celý popisPo sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám. Dnes bola chuť na cestoviny - tak som zvolila tento jednoduchý recept s morčacím mäsom a paradajkovou omáčkou z posledných paradajok zo záhrady dozretých za oknom, ktoré už vzhľadovo neboli nič moc, ale do omáčky boli akurát.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g (podľa chuti) |
|
400 g (príp. kuracie) |
|
4-5 plátkov (prosciutto crudo) |
|
6 ks veľké |
|
40 g (alebo iný syr) |
|
podľa chuti (bazalka, tymián, oregano) |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus (al dente), alebo podľa chuti. Mäso orestujeme na panvici s kvapkou oleja alebo dietári na suchej panvici s nepriľnavým povrchom. Keď sa zo všetkých strán zatiahne, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka - dĺžka dusenia závisí od veľkosti kúskov.
- 2
Paradajky ošúpeme (nakrojíme do kríža a na chvíľu ponoríme do vriacej vody, vyberieme, dáme do studenej vody a šupka pôjde pekne dolu), pokrájame, rozmixujeme a prepasírujeme. Mimo sezóny použijeme pasírované paradajky alebo krájané konzervované paradajky - množstvo podľa chuti.
- 3
Sušenú šunku pokrájame na malé kúsky a na suchej panvici prípadne na panvici s kvapkou oleja chvíľočku opekáme. Pridáme prepasírované paradajky, časť posekaných byliniek, štipku soli a necháme odpariť prebytočnú vodu (mne to trvalo asi 5 minút, ale záleží to od toho aké vodnaté boli paradajky) - jednoducho redukujte dovtedy, kým sa vám nebude zdať konzistencia taká akurát - pri sterilizovaných paradajkách to bude trvať zrejme kratšie, zvyknú byť hustejšie ako čerstvé paradajky.
- 4
Do šunkovo-paradajkovej zmesi pridáme udusené mäso, uvarené a scedené cestoviny, zvyšok byliniek, premiešame a podávame posypané syrom. Dobrú chuť.
Tiež mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu