Basmati ryža
Basmati ryža

Jednoduchá indická basmati ryža s mrkvou a hrozienkami

ryzasos - fotkaRyža SOS, 17. mája 2022. Komerčný recept.
Jednoduchá indická basmati ryža s mrkvou a hrozienkami
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Jednoduchá indická basmati ryža s mrkvou a hrozienkami, ktorú môžete podávať ako prílohu k mäsu či zelenine pripravenej na indický spôsob. Je to skvelá obmena tradičných príloh, ktorá má vďaka mrkve a hrozienkam sladkastý podtón. Hodí sa teda ideálne ako príloha ku karí či iným exotickým jedlám.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
180 g
500 ml
1 PL
1/2 ks
80 g
3/4 ČL
 nasekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu.

  2. 2

    Potom k nej pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a 3 minúty ju restujeme.

  3. 3

    Pridáme vodu, soľ, hrozienka a zmes necháme prevrieť.

  4. 4

    Nakoniec pridáme ryžu, hrniec zakryjeme a varíme 18 minút na slabšom plameni.

  5. 5

    Po dovarení ryžu už len zľahka prehrabneme vidličkou.

  6. 6

    Ryžu môžeme servírovať posypanú nasekanými mandľami.

Diskusia k receptu

marienka44
Práve sa ju chystám pripraviť. Ryžu a hrozienka treba predtým dôkladne umyť? Nevadé, že mám inú značku ryžš Basmati?
marienka44
prepáčte, oprava: nevadí, ak použijem inú značku Basmati ryže? Inú nekupujem a SOS som v obchode ešte nevidela.