Basmati ryža

Jednoduchá indická basmati ryža s mrkvou a hrozienkami

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Jednoduchá indická basmati ryža s mrkvou a hrozienkami, ktorú môžete podávať ako prílohu k mäsu či zelenine pripravenej na indický spôsob.* Je to skvelá obmena tradičných príloh, ktorá má vďaka mrkve a hrozienkam sladkastý podtón. Hodí sa teda ideálne ako príloha ku karí či iným exotickým jedlám.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu.
  2. Potom k nej pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a 3 minúty ju restujeme.
  3. Pridáme vodu, soľ, hrozienka a zmes necháme prevrieť.
  4. Nakoniec pridáme ryžu, hrniec zakryjeme a varíme 18 minút na slabšom plameni.
  5. Po dovarení ryžu už len zľahka prehrabneme vidličkou.
  6. Ryžu môžeme servírovať posypanú nasekanými mandľami.