Jaternicová omeleta

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku. Jaternicovú kašu rozdelíme na malé kúsky a pridáme s kockami žemle k vaječnému mlieku. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a ochutíme majoránom. Cibuľu olúpeme a nadrobno posekáme.
  2. Slaninu nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja a na ňom do chrumkava opečieme štvrtinu slaniny, pridáme štvrtinu pokrájanej cibule, štvrtinu žemľovej hmoty a pečieme.
  3. Opatrne obrátime a pečieme z druhej strany. Postup opakujeme so zvyšnými porciami.