Jaternicová omeleta
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku. Jaternicovú kašu rozdelíme na malé kúsky a pridáme s kockami žemle k vaječnému mlieku. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a ochutíme majoránom. Cibuľu olúpeme a nadrobno posekáme.
- Slaninu nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja a na ňom do chrumkava opečieme
štvrtinu slaniny, pridáme štvrtinu pokrájanej cibule, štvrtinu žemľovej hmoty a pečieme.
- Opatrne obrátime a pečieme z druhej strany. Postup opakujeme so zvyšnými porciami.
|