Jarné ražniči fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 8. mája 2015 19:42
Ďalšie recepty »
Jarné ražniči (fotorecept)Foto: mariamka

Myslím, že hútate podobne, ako ja, "čo budeme variť"? :) Toto je taká opakovačka, čo sme už dávno nemali, moji to majú radi a dá sa pri tom zabaviť. Klasické ražniči, len som pridala mladú cuketu a šampiňóny.

90 min
na 200 °C

Suroviny

500 g (alebo stehno, krkovička)
3-4 ks
1-2 ks
5-6 ks
10 cm
5 cm
4-5 ks
1 ks mladá
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si upraceme stôl, lebo to zaberie dosť miesta. Všetko nakrájame, prichystáme, potom to bude už len algoritmus, aký si zvolíte. Manžel mal napísané stehno, ale kúpil karé, no zabite ho! :) Karé je suché, tak som ho nakrájala a chvíľu marinovala v oleji a grilovacej zmesi.

    Jarné ražniči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A už len napichujeme, kam nám oči spadnú. Túto fázu mám najradšej, len pozor na prsty. Ja som to nejak neodhadla, a okrem 4 špízov som musela nabrúsiť ďalšie 4 špajdle. Zvyšok surovín voľne pohádžeme. Keďže sme nič okrem mäsa nesolili, všetko osolíme, okoreníme a pokvapneme olejom.

    Jarné ražniči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zakryjeme alobalom lesklou stranou dole /som sa niekde dočítala/ a pečieme na 200 °C cca hodinu. Potom urobíme skúšku správnosti t.j. zemiak je smerodajný, ak nestačí, pečieme ďalej a poslednú tretinu necháme dopiecť odokryté.

    Jarné ražniči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príloha klasický kapustový šalát, len chcem upriamiť pozornosť na toto "udelátko", splašila som ho niekde na trhu a fakt funguje už asi 3 roky, reže s lejsrovou presnosťou.

    Jarné ražniči (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak už si len nechajte chutnať.

    Jarné ražniči (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist