Jarné ražniči fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 8. mája 2015
Jarné ražniči (fotorecept)
Foto: mariamka

Myslím, že hútate podobne, ako ja, "čo budeme variť"? :) Toto je taká opakovačka, čo sme už dávno nemali, moji to majú radi a Zobraziť celý popisMyslím, že hútate podobne, ako ja, "čo budeme variť"? :) Toto je taká opakovačka, čo sme už dávno nemali, moji to majú radi a dá sa pri tom zabaviť. Klasické ražniči, len som pridala mladú cuketu a šampiňóny.

90 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g (alebo stehno, krkovička)
3-4 ks
1-2 ks
5-6 ks
10 cm
5 cm
4-5 ks
1 ks mladá




Postup

  1. 1

    Najprv si upraceme stôl, lebo to zaberie dosť miesta. Všetko nakrájame, prichystáme, potom to bude už len algoritmus, aký si zvolíte. Manžel mal napísané stehno, ale kúpil karé, no zabite ho! :) Karé je suché, tak som ho nakrájala a chvíľu marinovala v oleji a grilovacej zmesi.

    Jarné ražniči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A už len napichujeme, kam nám oči spadnú. Túto fázu mám najradšej, len pozor na prsty. Ja som to nejak neodhadla, a okrem 4 špízov som musela nabrúsiť ďalšie 4 špajdle. Zvyšok surovín voľne pohádžeme. Keďže sme nič okrem mäsa nesolili, všetko osolíme, okoreníme a pokvapneme olejom.

    Jarné ražniči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zakryjeme alobalom lesklou stranou dole /som sa niekde dočítala/ a pečieme na 200 °C cca hodinu. Potom urobíme skúšku správnosti t.j. zemiak je smerodajný, ak nestačí, pečieme ďalej a poslednú tretinu necháme dopiecť odokryté.

    Jarné ražniči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príloha klasický kapustový šalát, len chcem upriamiť pozornosť na toto "udelátko", splašila som ho niekde na trhu a fakt funguje už asi 3 roky, reže s lejsrovou presnosťou.

    Jarné ražniči (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak už si len nechajte chutnať.

    Jarné ražniči (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne
Aj mne si poriesila co zajtra @mariamka , raznici davno nebolo...aj by som si ho hned nachystala,ale na stv2 ide ...a rana su tu tiche, to som hadam 100 rokov nevidela..tak pocka a este na preskacku z hokejom
D
katka78
Namiesto stehna priniesol karé? :-) Ja som si tak raz poslala po cuketu a dostala šalátovú uhorku. Potom sme sa boli pekne učiť v obchode čo je čo :-) Ražniči máš fajné, dlho u nás nebolo, ale keď vidím tvoju fotku, asi čoskoro bude :-)
ivav
A môj manžel chcel nasypať do uhorkového šalátu mleté čierne korenie, omylom nasypal škoricu a ešte sa spýtal, či to je kakao.
Tvoje ražniči vyzerá veľmi chutne.
mariamka
sa mi paci, ze sa tu rozbehla taka diskusia ohladom nakupnych, kucharskych lapsusov :) kazdemu sa to obcas stane, hlavne, ked dotycny nie je dostatocne pouceny, toto nie je prvy pripad ani u nas /a isto ani posledny/, ale ked minule doniesol miesto tortil lasagne, to uz bolo moc, ale vraj mu ich predavacka "poradila, posluzila" :)
diky dievcence, tesi ma, ze tato klasika zaujala
@marianne nejak mi to uslo, skoda, to je velmi pekny film, ako vsetky ruske, neva, dobehnes,, @methi :) @remcula dakujem,, @katka78 diky, ono je to aj dobry tahak pre decka, predsa len cosi sofistikovanejsie ako gulas, co budu mat dnes,, no ved cuketa s uhorkou takmer rodna sestra :) @ivav , ja uz som raz osladila kavu kyselinou citronovou, navstevu veru pekne vykrucalo,, @izabella929 pekne si to pomenovala :),, dakujem vsetkym
kukulienka71
@mariamka , tvoj ležérny štýl podania nemá chybu:-) treba to tu trocha odľahčiť:-)
nemám to nejak v láske, najprv hore, potom pri jedení dole z tých paličiek. Ale všetky suroviny sú podľa mojej chuti a na tanieri špízy vyzerajú veľmi dobre. Krásna slnečná fotečka. @ivav , to by som sa nasmiala s takým manželom:-))), aj ostatné príhody stoja za to:-))
havino
takú lákavu fotku máš, že hned som chuť dostala na zajtra na obed, teraz sa pýtam doma, ale len chalanov, lebo Laky už je ta, ta, Moskva na ceste, srdce ma bolí za ním, jeden mi odpovedal ražniči môže byť, druhý, že cestovinu, bo sa tu cvičí, tak podúmam aký druh mäsa idem vybrať, ražniči mám veľmi rada
mariamka
@caterina aj u nas taka pochutka, dakujem ,, @havino normalne citim s tebou, to az tolko tam je? chalanov poriesis, uplne chapem, tiez mam pripad, co cvici, este vcera o polnoci riesil tofu s ryzou, potom daj vediet