Jahodový zákusok

Jahodový zákusok - sladké trio (fotorecept)

Autor receptu: remy

Sladučké jahody, šľahačka vymiešaná s tvarohom na čokoládovom ceste. Sladké trio, ktoré poteší oči, brucho aj dušu.

Postup

  1. Pripravíme si čokoládové cesto. Vajcia vymiešame s cukrom. Na masle si roztopíme čokoládu. Roztopenú čokoládu primiešame do vymiešaných vajec s cukrom. Pozor, čokoláda nesmie byť horúca. Pridáme múku s kypriacim práškom, vypracujeme cesto.
  2. Cesto upečieme vo vyhriatej trúbe cca na 180 °C. Vychladnuté cesto prepicháme so špajdlou, pokvapkáme višňovým likérom.
  3. Krém: Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom. Krém natrieme rovnomerne na cesto. Na krém poukladáme rozpolené jahody.
  4. Vrchná vrstva - želatína: Plátky želatíny pripravíme podľa návodu. Cca z 300g jahôd si pripavíme šťavu na spracovanie želatíny. Jahody s cukrom krátko povaríme, pretlačíme a prepasírujeme na šťavu. Do šťavy pridáme višňový likér. Jahodovú šťavu spracujeme so želatínou. Opatrne vrstvíme jahodovú želatínu medzi jahody. Koláčik dáme schladiť do chladničky.