Foto: matus113
Sezónna delikatesa.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Najskôr si vymiešame maslo s cukrom a postupne pridávame všetky ingrediencie, až sa vymieša cesto. Cesto si roztlačíme do tortovej formy a dáme piecť na 180 stupňov na 10 minút a necháme vychladnúť.
- 2
Na plnku potrebujeme 500 g jemného tvarohu, 250 g kyslej smotany, 4 vajcia, 1 vanilkový struk, 180 g kryštálového cukru, 1 polievková lyžica hladkej múky a 250 g čerstvých jahôd. Tvaroh, cukor, vajcia a múku rozmiešame a potom pridáme vanilkový struk a smotanu.
- 3
Keď máme cesto vychladené, jahody prekrojíme na polovicu a poukladáme ich po celej ploche korpusu. Na jahody vylejeme pripravenú krémovú zmes. Dáme piecť na 160 stupňov a pečieme asi hodinu. Koláč podávame vychladený.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu