Jahodový koláčik

matus113 - fotkamatus113, 10. júla 2011
Jahodový koláčik
Foto: matus113

Sezónna delikatesa.

90 minút
príprava
70 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
80 g
3 ks
150 g
1/2 ks
1 ks
500 g
250 g
4 ks
1 ks
180 g
1 PL
250 ks čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si vymiešame maslo s cukrom a postupne pridávame všetky ingrediencie, až sa vymieša cesto. Cesto si roztlačíme do tortovej formy a dáme piecť na 180 stupňov na 10 minút a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na plnku potrebujeme 500 g jemného tvarohu, 250 g kyslej smotany, 4 vajcia, 1 vanilkový struk, 180 g kryštálového cukru, 1 polievková lyžica hladkej múky a 250 g čerstvých jahôd. Tvaroh, cukor, vajcia a múku rozmiešame a potom pridáme vanilkový struk a smotanu.

  3. 3

    Keď máme cesto vychladené, jahody prekrojíme na polovicu a poukladáme ich po celej ploche korpusu. Na jahody vylejeme pripravenú krémovú zmes. Dáme piecť na 160 stupňov a pečieme asi hodinu. Koláč podávame vychladený.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: