Suroviny
| Cesto : | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 40 g |
|
| 8 g |
|
| štipka |
|
| 125 g |
|
| 1 ks |
|
| Náplň: | |
| 500 g čerstvé |
|
| 50 g |
|
| 3 PL |
|
| trocha |
|
| 1 tyčinka |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Vo veľkej mise zmiešame múku, cukor, kakao a štipku soli. Pridáme studené maslo nakrájané na malé kúsočky. Premiešame "na mrveničku". Pridáme vajce a krátko zapracujeme. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke 30 minút.
-
2
Cesto rozvaľkáme, prenesieme do koláčovej formy vystlanej papierom na pečenie.
-
3
Prekryjeme ďalším kusom papiera na pečenie, zasypeme strukovinou alebo retiazkou na pečenie (tzv. slepé pečenie) a v rúre vyhriatej na 180 C pečieme 10 minút.
-
4
Papier so strukovinou zložíme a cesto dopečieme ďalších 10 minút.
-
5
Jahody odstôpkujeme, umyjeme.
-
6
Jahody rozmixujeme (možeme aj precediť) a pridáme cukor.
-
7
3 PL citrónovej štavy, 3 PL jahodového pyré a cca 3 PL vody dáme do malého hrnca, pridáme natrhanú agarovú tyčinku. Necháme 20 minút bobtnať. Po 20 minútach na miernom ohni varíme, kým sa agar nerozpusti. K agarovej tekutine pridávame za stáleho miešania jahodové pyré (asi 5 PL), aby sa hmota nezrazila. Potom pridáme aj zvyšok jahodového pyré. Dobre premiešame.
-
8
Tuhnúce želé nalejeme na upečený koláčový korpus. Necháme úplne stuhnúť.
-
9
Smotanu zohrejeme. Odstavíme. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky. Necháme asi 1 minútu stáť, potom rozmiešame do hladkého krému. Navrstvíme na jahodové želé.
-
10
Inšpirované receptom zo stránky http://www.socook.net .









Recept sa velmi paci aj mne. Rada ho vyskusam.