Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov fotorecept

imaginarium - fotkaImaginarium, 17. júna 2018 13:42
Ďalšie recepty »

Tento dezert je chuťovo tak úžasný, že som sa rozhodla pridať ho sem, aj keď na výzor nie je úplne dokonalý.

10
porcií
30 min
príprava
10 min
na 180 °C

Suroviny

Na korpus:
250 g
60 g rozpustené
3 PL
Na tvarohovú náplň:
450 g
350 ml
120 g
z 1 citróna
Na jahodové želé:
250 ml
1 a pol bal.
50 ml
500 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Klasický pekáč s rozmerom 43 x 25 x 8 cm vystelieme papierom na pečenie (môže byť aj jenská misa alebo iná vhodná forma) a rúru rozohrejeme na 180 °C. Praclíky si rozmrvíme valčekom alebo pomelieme na mlynčeku a zmiešame s roztopeným maslom a cukrom. Zmes vysypeme do pekáča, dobre utlačíme a dáme piecť na 10 minút.

    Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si tvarohovú náplň. Tvaroh vyšľaháme so smotanou, s cukrom a citrónovou kôrou. Hmotu natrieme na vychladnutý korpus a dáme zachladiť.

    Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jahody si očistíme a nakrájame na menšie časti. Porozkladáme ich na tvaroh a pripravíme želé.

    Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Želé si pripravíme podľa návodu na obale a mierne vychladnutým zalejeme jahody.

    Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist