Tvarohový dezert
Tvarohový dezert

Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 17. júna 2018

Tento dezert je chuťovo tak úžasný, že som sa rozhodla pridať ho sem, aj keď na výzor nie je úplne dokonalý.

10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Na korpus:
250 g
60 g rozpustené
3 PL
Na tvarohovú náplň:
450 g
350 ml
120 g
z 1 citróna
Na jahodové želé:
250 ml
1 a pol bal.
50 ml
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Klasický pekáč s rozmerom 43 x 25 x 8 cm vystelieme papierom na pečenie (môže byť aj jenská misa alebo iná vhodná forma) a rúru rozohrejeme na 180 °C. Praclíky si rozmrvíme valčekom alebo pomelieme na mlynčeku a zmiešame s roztopeným maslom a cukrom. Zmes vysypeme do pekáča, dobre utlačíme a dáme piecť na 10 minút.

    Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si tvarohovú náplň. Tvaroh vyšľaháme so smotanou, s cukrom a citrónovou kôrou. Hmotu natrieme na vychladnutý korpus a dáme zachladiť.

    Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jahody si očistíme a nakrájame na menšie časti. Porozkladáme ich na tvaroh a pripravíme želé.

    Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Želé si pripravíme podľa návodu na obale a mierne vychladnutým zalejeme jahody.

    Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

grejsy
Recept máš skadiaľ ? z vlastnej tvorby? , alebo ? Ešte som sa nestretla s niečím takýmto slanosladkým. Píšeš, že je úžasny chuťovo. No treba asi len vyskúšať :-)