Jahodovo-rebarborový parfait

naiocka - fotkanaiocka, 16. mája 2013
Jahodovo-rebarborový parfait
Foto: naiocka

Tento recept som sa naučila pripravovať v Chefparade.

Suroviny

250 g
100 g
1/2 dl




Postup

  1. 1

    Na panvici roztopíme maslo, pridáme koreniny: kurumu, kardamon, škoricu a necháme koreniny ohriať.

  2. 2

    Po chvíli pridáme na plátky nakrájané očistené jahody a rebarboru, trstinový cukor a prudko orestujeme. Prilejeme biele víno a zredukujeme tekutinu.

  3. 3

    Po vychladnutí dáme do pohára so šľahačkou ozdobíme lístkom mäty alebo hoblinami mandlí a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

tiginko
@naiocka môže to byť zaujímavé, ale ak človek nevie aspoň zhruba množstvá korenín, tak z toho môže byť aj vegetariánsky obed na indický spôsob k ryži, ak sa to preženie...
jamarlen
svieže, takéto farby jedla sú pre mňa neodolateľné, tak sa ešte poobzerám po rebarbore...
jamarlen
svieže, takéto farby jedla sú pre mňa neodolateľné, tak sa ešte poobzerám po rebarbore...
gabriele
ked sa vynecha to maslo...a primerane sa to zredukuje...je z toho vynikajuca natierka :)
elixir
Pekný dezert, uložím si. Ďakujem Ti za recept. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia