Jahodovo-rebarborový parfait

naiocka - fotkanaiocka, 16. mája 2013
Jahodovo-rebarborový parfait
Foto: naiocka

Tento recept som sa naučila pripravovať v Chefparade.

Suroviny

250 g
100 g
1/2 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici roztopíme maslo, pridáme koreniny: kurumu, kardamon, škoricu a necháme koreniny ohriať.

  2. 2

    Po chvíli pridáme na plátky nakrájané očistené jahody a rebarboru, trstinový cukor a prudko orestujeme. Prilejeme biele víno a zredukujeme tekutinu.

  3. 3

    Po vychladnutí dáme do pohára so šľahačkou ozdobíme lístkom mäty alebo hoblinami mandlí a môžeme podávať.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@naiocka môže to byť zaujímavé, ale ak človek nevie aspoň zhruba množstvá korenín, tak z toho môže byť aj vegetariánsky obed na indický spôsob k ryži, ak sa to preženie...
svieže, takéto farby jedla sú pre mňa neodolateľné, tak sa ešte poobzerám po rebarbore...