Jahodovo-pudingový koláčik fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 25. júna 2011
12
porcií
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto :
4 ks
4 PL
4 PL
1/2 ks
4 PL
2 PL
 a múka na vymastenie plechu
PLNKA :
2 ks
500 ml
3 PL
2 PL (rum)
200 ml
1 ks
2 ks
1 ks
 na ochutenie želatíny
  čerstvé




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme si bielka, pridáme cukor, žĺtka, múku, prášok so pečiva a olej. ( môžeme pridať kakao, nemusíme ) Cesto vylejeme vymastený a múkou vysypaný plech (tortovnicu ). Pečieme pri teplote 170 °C 20 minút.

    Jahodovo-pudingový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka : V troške mlieka si rozmiiešame 2 pudingové jahodovéé prášky. Zvyšok mlieka zohrejeme a prilejeme rozmiešaný puding. Varíme do zhustnutia. Pridáme cukor, rum, premiešame a necháme vychladnúť. Hotový uvarený hustý puding prikryjeme fóliou, aby sa nám neurobila na pudingu šupka. Necháme vychladnúť.

    Jahodovo-pudingový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladnutého pudingu pomalinky vmiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom (ak chceme mať krém tuhší, aby sa lepšie krájal primiešame ešte troška masla ). Kraje tortovnice obložíme piškótami a natrieme krémom. Na krém poukladáme jahody.

    Jahodovo-pudingový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si tortové želé podľa návodu. Ja som použila tortové želé, ktoré sa malo vmiešať do 500 ml tekutiny, dochutila som ju vanilkovým cukrom, jahodovým sirupom a citrónovou šťavou. Privedieme do varu. 1 minútu necháme vychladnúť a potom pomaličky nalievame na pripravený koláčik. Necháme dobre vychladnúť.

    Jahodovo-pudingový koláčik (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

vavan
nááááádherne sa ti vydaril aj po rozkrojení pekne drží tvar peknučký
tatranka
Ani nevieš,ako mi slinky tečú.No dala som si záväzok,že aspoň týždeň vydržím bez pečenia.Neviem,neviem.Ukladám do KK.Zákusok je veľmi lákavý.
betka11
paráda ukladám ale kedy príde na radu hmmm?sestra bude mať narodky urobím prekvapko
3sandra3
teraz neviem v čom si piekla, na začiatku spomínaš, že cesto dáme do plechu a potom spomínaš už tortovnicu... čo teda?
diabambulka
3sandra3, v tortovnici sme trojčlenná domácnosť a tak nám pre chuť stačí menšie množstvo :-)))
3sandra3
aha... dakujem...super tortička, chcem upiecť, tak aby som vedela v čom... tiež dám tortovú formu
cica2
ďalší tvoj krásny a určite aj výborný koláčik!:)
marienka44
@Diabambulka ,ukladam do KK. Dobry napad ulozit tie piskoty, cim sa vytvorí ukonceny okraj. Asi to nebude zelatina, ked sa varila. Bude to asi tortove zele. :-)
diabambulka
marienka44 presne tak, tortové želé a piškóty dávam skoro vždy, želé nestečie až dole , piškóty zmäknú a je to aj krajšie :-)))
silvia68
Ahoj , super recept , robila som ho včera s ríbezľami, je vynikajúci. Do želé som dala riedky malinový lekvár 2dcl a doliala som vodou do pol litra - vynikajúce. Cesto som potrela ríbezľovým lekvárom. veľmi dobrá kombinácia. Nabudúce skúsim s malinami.
betka11
@diabambulka ďakujem za skvelý receptík,piekla som sestre na narodeniny cez víkend s višňami,nedostala som sa do záhrady na maliny lebo od štvrtka lialo,lialo,lialo a chutil aj prieberčivej návšteve s česka.
diabambulka
betka11, fantázia betka, keď chutil aj našim bratom z Čiech tak to je dobré znamenie, potešila si ma že si si vybrala páve môj koláčik, aby si potešila svojich blízskych :-))) najbližšie určite pridám ďalši receptík na môj obľúbený koláčik :-))) a aj tu stále leje e leje e leje...katastrofa
zifi
@diabambulka , prosim zmen v rozpise surovin tu zelatinu na tortove zele... Ja si totiz ukladam oblubene recepty do pdf... a tam sa, bohuzial, neprenesie diskusia pod receptom, ale iba "holy" recept.

Tie pdf si nosim v telefone a podla nich nakupujem v obchode... (chlapska vychytafka, neee? ) :-)
diabambulka
zifi, jasné nieje problém, už som to opravila, tak dúfam, že už je to dobré:-) teším ma že sa ti receptíky páčia :-)
zifi
@diabambulka no je to skoro na jednicku... (v postupe zelatina zostala - ja viem ze "ts!" :-) )
diabambulka
zifi, dúfam že už to na jednotku je opravila som to, prepáč, vôbec som si neuvedomila že v postupe zostala želatína, namiesto želé napísaná :-))) budem si dávať lepší pozor a zifi čo je to"ts!" ???ja som mám asi aj blond zimu a nerozumiem :-)))papa
zifi
@diabambulka to "ts!" -> som zaskoceny, lebo to neviem vysvetlit :-) Skratka je to zvuk, ktory vydavam ustami, ked komentujem nejaku uplnu banalitu... Je to taky osvedceny komunikacny nastroj medzi manzelmi po 20-tich rokoch... Sak sa to naucis :-DDD
diabambulka
zifi, ďakujem za vysvetlenie ahááá, tak je to veru mne ešte dosť chýba do 20-tich rokov manželstva :-))) s manželom sa poznáme 10 rokov a zobratý sme 5 :-)))papa :-D
lenka250
Vyšiel by mi tento koláčik aj na klasický plech a nie do tortovej formy ?
havino
ja som jej tiež už aj správu napísala, @lenka250 ak sa tu ešte vrátiš k receptu, pozri si Tajné správy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia