Foto: diabambulka
porcií
na 170 °C
Suroviny
Cesto : | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1/2 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
a múka na vymastenie plechu |
|
PLNKA : | |
2 ks |
|
500 ml |
|
3 PL |
|
2 PL (rum) |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
na ochutenie želatíny |
|
|
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme si bielka, pridáme cukor, žĺtka, múku, prášok so pečiva a olej. ( môžeme pridať kakao, nemusíme ) Cesto vylejeme vymastený a múkou vysypaný plech (tortovnicu ). Pečieme pri teplote 170 °C 20 minút.
-
2
Plnka : V troške mlieka si rozmiiešame 2 pudingové jahodovéé prášky. Zvyšok mlieka zohrejeme a prilejeme rozmiešaný puding. Varíme do zhustnutia. Pridáme cukor, rum, premiešame a necháme vychladnúť. Hotový uvarený hustý puding prikryjeme fóliou, aby sa nám neurobila na pudingu šupka. Necháme vychladnúť.
-
3
Do vychladnutého pudingu pomalinky vmiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom (ak chceme mať krém tuhší, aby sa lepšie krájal primiešame ešte troška masla ). Kraje tortovnice obložíme piškótami a natrieme krémom. Na krém poukladáme jahody.
-
4
Pripravíme si tortové želé podľa návodu. Ja som použila tortové želé, ktoré sa malo vmiešať do 500 ml tekutiny, dochutila som ju vanilkovým cukrom, jahodovým sirupom a citrónovou šťavou. Privedieme do varu. 1 minútu necháme vychladnúť a potom pomaličky nalievame na pripravený koláčik. Necháme dobre vychladnúť.
Tie pdf si nosim v telefone a podla nich nakupujem v obchode... (chlapska vychytafka, neee? ) :-)
Papaa :-D