Jahodovo-pudingový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

12
porcií
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Vyšľaháme si bielka, pridáme cukor, žĺtka, múku, prášok so pečiva a olej. ( môžeme pridať kakao, nemusíme ) Cesto vylejeme vymastený a múkou vysypaný plech (tortovnicu ). Pečieme pri teplote 170 °C 20 minút.
  2. Plnka : V troške mlieka si rozmiiešame 2 pudingové jahodovéé prášky. Zvyšok mlieka zohrejeme a prilejeme rozmiešaný puding. Varíme do zhustnutia. Pridáme cukor, rum, premiešame a necháme vychladnúť. Hotový uvarený hustý puding prikryjeme fóliou, aby sa nám neurobila na pudingu šupka. Necháme vychladnúť.
  3. Do vychladnutého pudingu pomalinky vmiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom (ak chceme mať krém tuhší, aby sa lepšie krájal primiešame ešte troška masla ). Kraje tortovnice obložíme piškótami a natrieme krémom. Na krém poukladáme jahody.
  4. Pripravíme si tortové želé podľa návodu. Ja som použila tortové želé, ktoré sa malo vmiešať do 500 ml tekutiny, dochutila som ju vanilkovým cukrom, jahodovým sirupom a citrónovou šťavou. Privedieme do varu. 1 minútu necháme vychladnúť a potom pomaličky nalievame na pripravený koláčik. Necháme dobre vychladnúť.