Jahodovo-čokoládová bábovka

Autor receptu: vladkoba

Jedná sa o klasickú, hrnčekovú bábovku podľa základného receptu zo stránky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1163, ktorá je doplnená o niektoré ingrediencie. Ľahký a rýchly recept keď dostanete chuť na niečo sladké.

8
porcií
7 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky potrebné suroviny si vsypeme do väčšej misky a ručným alebo elektrickým šľahačom miesime až kým nám nevznikne jemné cesto.
  2. Medzitým si môžeme predohriať trúbu a vymastiť formu na pečenie, ktorú posypeme múkou alebo v konkrétnom prípade som namiesto múky použil strúhanku.
  3. Keď už máme cesto vymiešané, 3/4 z neho môžeme pomaly nalievať do formy.
  4. Do takto pripraveného cesta poukladáme nakrájané, čerstvé a umyté jahody (rovnako dobre poslúži aj jahodový kompót)
  5. Do zvyšného cesta zamiešame kakao alebo v prípade nedostatku čokoládový puding a ostatok vlejeme do formy.
  6. Takto pripravené cesto vložíme do predohriatej rúry a pečieme pri 220 stupňoch zhruba 30 až 45 minút.
  7. Hotovú a upečenú bábovku necháme vychladnúť a opatrne vyklopíme. Medzitým sme si mohli pripraviť polevu z varenej čokolády alebo už pripravenú polevu dr. Oetkera a bábovku rovnomerne zalejeme.
  8. Vychladnutú bábovku si môžeme ozdobiť podľa chuti a fantázie. Prajem dobrú chuť!