Jahodovo-čokoládová bábovka
Autor receptu: vladkoba
Jedná sa o klasickú, hrnčekovú bábovku podľa základného receptu zo stránky
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1163, ktorá je doplnená o niektoré ingrediencie.
Ľahký a rýchly recept keď dostanete chuť na niečo sladké.
8 porcií |
7 minút príprava |
45 minút na 220 °C |
Postup
- Všetky potrebné suroviny si vsypeme do väčšej misky a ručným alebo elektrickým šľahačom miesime až kým nám nevznikne jemné cesto.
- Medzitým si môžeme predohriať trúbu a vymastiť formu na pečenie, ktorú posypeme múkou alebo v konkrétnom prípade som namiesto múky použil strúhanku.
- Keď už máme cesto vymiešané, 3/4 z neho môžeme pomaly nalievať do formy.
- Do takto pripraveného cesta poukladáme nakrájané, čerstvé a umyté jahody (rovnako dobre poslúži aj jahodový kompót)
- Do zvyšného cesta zamiešame kakao alebo v prípade nedostatku čokoládový puding a ostatok vlejeme do formy.
- Takto pripravené cesto vložíme do predohriatej rúry a pečieme pri 220 stupňoch zhruba 30 až 45 minút.
- Hotovú a upečenú bábovku necháme vychladnúť a opatrne vyklopíme. Medzitým sme si mohli pripraviť polevu z varenej čokolády alebo už pripravenú polevu dr. Oetkera a bábovku rovnomerne zalejeme.
- Vychladnutú bábovku si môžeme ozdobiť podľa chuti a fantázie. Prajem dobrú chuť!