Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodové koláčiky z bezlepkového lístkového cesta

novalim - fotkanovalim, 24. marca 2021. Komerčný recept.
Jahodové koláčiky z bezlepkového lístkového cesta
Foto: novalim

Bezlepkové lístkové cesto zvládne podľa nášho super receptu každý, aj úplný začiatočník. Nebojte sa, recept je jednoduchý, rýchly a lístkové cesto sa vám Zobraziť celý popisBezlepkové lístkové cesto zvládne podľa nášho super receptu každý, aj úplný začiatočník. Nebojte sa, recept je jednoduchý, rýchly a lístkové cesto sa vám zaručene vydarí. Môžete z neho napiecť drobné lístkové koláčiky na slano alebo sladko, šamrolky, môžete ho použiť ako základ na quiche (kiš) – zeleninový slaný koláč alebo rôzne sladké lístkové dezerty. Možností je mnoho, je len na vás, akú si vyberiete.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkove-listkove-cesto/

20-30 ks
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

125 g
125 g
125 g
štipka
Plnka:
1 bal.
2 PL
 čerstvé
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a lyžicou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka, cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme ho do chladničky. Bezlepkové lístkové cesto by malo v chlade odpočívať aspoň 3-4 hodiny, pokojne však aj cez noc.

  2. 2

    Dobre vychladené cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezgluténovou múkou Promix UNI. V závislosti od toho, aký koláč budeme piecť, cesto vaľkáme. Na šamrole alebo košíčky vaľkáme cesto na tenko, asi na 1-2 mm hrúbku. Na quiche alebo tarty na hrubšie, odporúčame 3 mm. Na slané tyčinky necháme cesto asi pol cm hrubé.

  3. 3

    Na jahodové koláčiky vykrojíme z vyvaľkaného lístkového cesta okrúhle kolieska, na ktoré uložíme rovnako veľké okrúhle kružnice z cesta, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a upečieme na 200 stupňoch asi 10-15 minút.

  4. 4

    Upečené vychladnuté kolieska naplníme vyšľahanou šľahačkou s cukrom a ozdobíme čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu