Jahodová roláda

Jahodová roláda bez múky s jogurtovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Ideálne pohostenie na oslavy, posedenia, alebo len tak. Pre milovníkov rolády a jahôd.

18
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto + soľ.
  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme po lyžiciach cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 minút do tuha. Pridáme po jednom žĺtku, každý zašľaháme.
  3. Nakoniec do vaječného základu vmiešame na najnižšom stupni mixéra preosiate kakao.
  4. Nízky plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme 180 stupňov a pečieme 10 minút, počas pečenia sledujeme.
  5. Upečený korpus za horúca zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  6. Pripravíme suroviny na plnku.
  7. Jogurtovú plnku, kyslú smotanu, vanilínový cukor vyšľaháme spolu. Pripravíme želatínu podľa návodu na obale a ju pridáme do plnky.
  8. Plnku rozotrieme na upečený korpus, na jedni stranu rozložíme jahody. Pomocou papiera rolujeme roládu, ale nie až dokonca!!! Pred ukončením opäť na krém poukladáme jahody, ako na začiatku. A dorolujeme.
  9. Zrolovanú roládu dáme do chladničky stuhnúť na dve hodiny.
  10. Potom odstránime papier na pečenie, konce rolády odrežeme a vrch potrieme čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť.
  11. Ochutnávka...