Jahodová roláda
Jahodová roláda bez múky s jogurtovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Ideálne pohostenie na oslavy,
posedenia, alebo len tak. Pre
milovníkov rolády a jahôd.
18 porcií |
50 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto + soľ.
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme po lyžiciach cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 minút do tuha. Pridáme po jednom žĺtku, každý zašľaháme.
- Nakoniec do vaječného základu vmiešame na najnižšom stupni mixéra preosiate kakao.
- Nízky plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme 180 stupňov a pečieme 10 minút, počas pečenia sledujeme.
- Upečený korpus za horúca zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- Pripravíme suroviny na plnku.
- Jogurtovú plnku, kyslú smotanu, vanilínový cukor vyšľaháme spolu. Pripravíme želatínu podľa návodu na obale a ju pridáme do plnky.
- Plnku rozotrieme na upečený korpus, na jedni stranu rozložíme jahody. Pomocou papiera rolujeme roládu, ale nie až dokonca!!! Pred ukončením opäť na krém poukladáme jahody, ako na začiatku. A dorolujeme.
- Zrolovanú roládu dáme do chladničky stuhnúť na dve hodiny.
- Potom odstránime papier na pečenie, konce rolády odrežeme a vrch potrieme čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť.
- Ochutnávka...