Dusené jahňacie mäso
Dusené jahňacie mäso

Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. februára 2020

Veľmi jednoduchý obed z jahňacieho mäsa.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
80 g domáca
1 ks
1 cesnak
2 PL domáci
200 ml
podľa chuti
podľa chuti
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.

    Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som oddelila od kosti a pokrájala tak, aby mi vznikli medailónky. Z kostí som dala variť vývar so zeleninou.

    Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu a cibuľu som nakrájala na kocky. Zo slaniny som nechala vytopiť tuk a pridala som cibuľu s cesnakom a opiekla.

    Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som mäso a nechala zatiahnuť.

    Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som kečup a spolu podusila.

    Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podliala som vínom, osolila, okorenila a pridala som štipku rasce.

    Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso som pomaly dusila takto 50 minút. Napokon som k mäsu pridala pomrvenú sušenú saturejku.

    Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jahňacie medailónky som podávala s domácim knedlíkom a šalátom z červenej kapusty. Prajem vám dobrú chuť.

    Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu