Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami

fi0na - fotkafi0na, 14. apríla 2014
Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami
Foto: fi0na
2-4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
400 g
100 g (alebo anglická na plátky)
5 ks väčšie
1 ks stredne veľká
2 PL
1 dcl
6 strúčikov
1 ks alebo jarná cibuľka




Postup

  1. 1

    Hodinku - dve pred prípravou si namarinujeme kotlety. Marináda je jednoduchá, nechcela som prebiť chuť jahňaciny. Zmiešame olivový olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak (na každú kotletu 1 strúčik) a kotlety ponatierame. Dve kotlety som spravila s tymiánom, dve s rozmarínom. Zakryjeme a dáme odležať do chladničky.

  2. 2

    Pripravíme si pyré. Brokolicu rozobratú na väčšie ružičky si uvaríme v slanej vode domäkka a vyberieme bokom. V tej istej vode uvaríme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky. Scedíme, do hrnca pridáme 2 PL masla, 1 dcl mlieka a trochu popučíme. Pridáme brokolicu, ochutíme soľou a korením a dopučíme do konzistencie akú máte radi.

  3. 3

    Príloha: Na rozohriatej panvici chvíľku popražíme šalotku, cesnak a slaninku pokrájané na plátky. Pridáme fazuľky, chutíme soľou a korením a na miernom plameni dusíme cca 10 minút.

  4. 4

    Kým sa dusia fazuľky, druhú panvicu rozohrejeme a z kotliet odstránime pretlačený cesnak, aby nezhorel a nezhorkol. Keď je panvica horúca, sprudka opečieme kotlety z každej strany cca 5 minút. Keď sú kotlety pekne do hneda, vybrieme ich na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať ešte 5 minút. Kotlety krásne zmäknú a udržia si pred podávaním teplotu.

Diskusia k receptu

mariamka
neviem, co je tu tak malo komentov, ale myslim, ze si to pripravila uplne profesionalne, nemam skusenost s jahnacim masom, ale kombinacie sa mi pacia,, aj prezentacia
jarasima
super recept,takúto kombináciu milujem :-) jahňacinku vyskúšam aj ja na veľkú noc, dúfam, že sa mi podarí minimálne tak ako tebe .
fi0na
dakujem krasne, @jarasima najlepšie na tomto recepte je to, že sa zdá náročný, ale je veľmi ľahký na prípravu a hlavne je rýchly ;-)
marianne
Jahňacie mäso veľa komentov nemáva,čo je na škodu,lebo je to skvelé mäso...veľmi pekný a určite dobrý recept @Fiona...uklad ám si
eviana
@fiona , úžasne si navarila, veľmi sa mi táto kombinácia chutí popačuje :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia