Jahňacie kotlety na cesnakovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Kotlety: jahňacie kotletky namarinujeme v oleji s tymianom a cesnakom asi jeden deň pred prípravou. Mäso potom sprudka opečieme na panvici z každej strany a dopečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút na 185 °C. Vtedy by mali byť médium, čo je asi najvhodnejšia úprava tohto mäsa. Panvicu, na ktorej sme opekali mäso, použijeme na prípravu omáčky. Pridáme tymian, tmavý kurací vývar (príprava ako klasický vývar, len kuracie kosti a zeleninu opekáme do tmava a pridáme paradajkový pretlak). Odparíme a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením.
  2. Cesnakové pyré: cesnak ošúpeme a dáme variť do mlieka, osolíme. Uvarený cesnak scedíme a rozmixujeme, pridáme smotanu. Dochutíme soľou a korením.