Jablkový smotanový koláč

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br><br>Doba prípravy: asi 35 minút

35 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta premiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme tvaroh, mlieko, olej, cukor, vanilínový cukor a soľ a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.
  2. Na prípravu náplne nakrájame jablká na drobné kúsky, zmiešame s hrozienkami a škoricovým cukrom a rozdelíme na cesto. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 20 minút
  3. Na polevu ušľaháme žĺtky s cukrom a kyslou smotanou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny, potom zľahka vmiešame múku. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Polevu rovnomerne rozdelíme na zapečený koláč. Plech opäť vložíme do predhriatej rúry a dopečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 15 minút
  4. 4. Po upečení necháme koláč vychladnúť, potom ho nakrájame na rezy a servírujeme.