Jablkový koláč s pomarančovou príchuťou
Foto: helena10
30-35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
180 g |
|
90 g |
|
štipka |
|
2 PL nastrúhaná |
|
1 PL |
|
1 PL nastrúhaná |
|
1 PL |
|
250 g nastrúhané |
|
200-250 g |
|
2 ks |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
125 ml |
|
1 KL |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
domáci |
|
mleté |
|
Postup
-
1
Cesto pripravujem vymiešaním (mixérom) všetkých surovín spolu. Cukru dávam menej - 200 g - , lebo nemáme radi veľmi sladké. Nastrúhané jablká dávam aj so šťavou. Vznikne hustejšie cesto.
- 2
Hotové cesto vylejem na vyšší plech 20 x 30 cm. Plech predtým nastriekam olejom na pečenie v spreji.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 30-35 minút. Kontrola špajľou.
- 4
Ešte horúci koláč natieram domácim lekvárom a posypem mletými vlašskými orechmi.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu