Jablkový koláč s pomarančovou príchuťou
30-35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 180 g |
|
| 90 g |
|
| štipka |
|
| 2 PL nastrúhaná |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL nastrúhaná |
|
| 1 PL |
|
| 250 g nastrúhané |
|
| 200-250 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 KL |
|
| 1 KL |
|
| 125 ml |
|
| 1 KL |
|
| 1 bal. |
|
| Okrem toho: | |
| domáci |
|
| mleté |
|
Postup
-
1
Cesto pripravujem vymiešaním (mixérom) všetkých surovín spolu. Cukru dávam menej - 200 g - , lebo nemáme radi veľmi sladké. Nastrúhané jablká dávam aj so šťavou. Vznikne hustejšie cesto.
- 2
Hotové cesto vylejem na vyšší plech 20 x 30 cm. Plech predtým nastriekam olejom na pečenie v spreji.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 30-35 minút. Kontrola špajľou.
- 4
Ešte horúci koláč natieram domácim lekvárom a posypem mletými vlašskými orechmi.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Dakujeme za recept.