Foto: lusinkab
V chladničke som mala ešte zopár jabĺk ktoré už trebalo dojesť, tak som opäť siahla po knižke a hľadala niečo chutné ale aj rýchle Zobraziť celý popisV chladničke som mala ešte zopár jabĺk ktoré už trebalo dojesť, tak som opäť siahla po knižke a hľadala niečo chutné ale aj rýchle na prípravu. Tento mi padol do oka tak som sa nakoniec rozhodla,že ho vyskušám,no a tu je receptík. ďalší do rodiny jablkových.
Postup
-
1
Najprv si pripravíme suroviny. Do misky si dáme cukor,múku,škoricu, PDP, klinčeky ktoré sme v mažiari popučili,mleté mandle a štipku soli. Rúru predhrejeme na 190 °C (pri teplovzdušnej na 170 °C ) ....
-
2
...... jablká si ošúpeme, vyberieme z nich stredok a pokrájame na tenké pásiky. Celé to pokvapkáme citrónovou štavou a premiešame. Je to kôli tomu aby jabĺčka nám nezhnedli ale udržali si peknú farbu ....
-
3
..... všetky suché suroviny poriadne premiešame a pridáme na kocky nakrájané maslo a po medzi prsty nadvihujeme kým nám nevznikne mrvenička ......
-
4
..... k tejto mrveničke pridáme nakrájané jablká a poriadne premiešame ...
-
5
..... nejak takto ....
-
6
... pridáme mlieko a 2 zľahka vyšľahané vajíčka a opäť premiešame. V tomto momente to veľmi vábne nevyzerá ....
-
7
.... dáme do tortovej formy s vyberateľným dnom ktorú zo spodku aj po bokoch vymastíme s maslom a zarovnáme. Ak budete koláč prekladať zo spodku formy na nejaký iný tanier tak dajte radšej na spodok papier na pečenie aby sa to lepšie prekladalo......
-
8
.... posypeme po vrchu 2 PL kryštálového cukru a dáme piecť do rúry na 35 až 40 minút ....
-
9
.... no a potom na nás vykukne niečo také ....
-
10
.... z boku ...
-
11
.... z vrchu ....
-
12
.... a ešte jeden kúsok nakoniec. Prajem všetkým krásny a slnečný deň
Do dobrej knihy si nazrela . No a uchvátil ma bod č.10 a 11 kde si veľmi jednoducho popísala čo oko vidí !!! Citujem : "...z boku ...z vrchu..." . Niekedy fakt netreba veľa slov a všetko je jasné !!!
Je však v tomto recepte , okrem mnou videného humoru , aj trocha , pre nás Europanov , žijúcich v severnom miernom pásme trocha nečakaného . Teraz , keď sa tu začína leto , ja z tohto receptu cítim vrcholiacu jeseň . Mám z toho zvláštny pocit . V mojej pivnici prežívajú už len tie najodolnejšie jabĺčka a ty ich máš práve dozreté . Prírodu neoblbneš ! Prajem ti veľa nápadov a teším sa na tvoje "zimné" recepty , hoci zo zavaranín .
. Mám to vyzkoušeno, je to vynikající jednoduchý moučník. :)