Jablkovo-pudingový koláč

tetrisss - fotkatetrisss, 5. apríla 2011
Jablkovo-pudingový koláč
Foto: tetrisss

V jednom z obchodných reťazcov, čo má obchod v každej dedine, som minule objavila zaujímavý poľský produkt a to pečené jablká. Tak som mu Zobraziť celý popisV jednom z obchodných reťazcov, čo má obchod v každej dedine, som minule objavila zaujímavý poľský produkt a to pečené jablká. Tak som mu vymyslela aj koláč.

10
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g / rastlinný tuk
2,5 dl
štipka
1 l
2 ks
2 ks
100 g
500 g udusené
1 ks
2 lyžice
1 balík




Postup

  1. 1

    Cesto si vyrobíme zmiešaním múky, tuku a šľahačky na nelepivé cesto,ktoré necháme hodinu v chlade. Je to veľmi dobré cesto, môžeme z neho robiť aj lekvárom, či orechami plnené rožky. Hneď to vyskúšame a 1/3 cesta takto aj spotrebujeme.

  2. 2

    Ostatok cesta rozdelíme na polovice, jednu rozvaľkáme, položíme na suchý plech.

  3. 3

    Z mlieka, zlatého klasu a cukrov uvaríme hustý puding.

  4. 4

    Na vyvaľkané cesto natrieme trochu z udusených jabĺk, na to poukladáme okrúhle piškóty do radov asi na 5 cm ďaleko, na piškóty nalejeme poloteplý puding, do vzniknutých "brázd" rozdelíme zvyšné jablká. Na toto dáme vyvaľkanú druhú časť, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľovými lupienkami.

  5. 5

    Upečený koláč necháme dobre vychladnúť, aby sa nám koláč dobre krájal.

Diskusia k receptu

siskam
Vyzerá veľmi chutne.Kedy ja všetky tieto dobré recepty vyskúšam???
marula
Ukladám do KK. Mám veľmi dobrú skúsenosť so šľahačkou do kysnutého cesta a dúfam, že aj tento koláč bude výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia