Foto: tetrisss
V jednom z obchodných reťazcov, čo má obchod v každej dedine, som minule objavila zaujímavý poľský produkt a to pečené jablká. Tak som mu Zobraziť celý popisV jednom z obchodných reťazcov, čo má obchod v každej dedine, som minule objavila zaujímavý poľský produkt a to pečené jablká. Tak som mu vymyslela aj koláč.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g / rastlinný tuk |
|
2,5 dl |
|
štipka |
|
1 l |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
500 g udusené |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
1 balík |
|
Postup
-
1
Cesto si vyrobíme zmiešaním múky, tuku a šľahačky na nelepivé cesto,ktoré necháme hodinu v chlade. Je to veľmi dobré cesto, môžeme z neho robiť aj lekvárom, či orechami plnené rožky. Hneď to vyskúšame a 1/3 cesta takto aj spotrebujeme.
- 2
Ostatok cesta rozdelíme na polovice, jednu rozvaľkáme, položíme na suchý plech.
- 3
Z mlieka, zlatého klasu a cukrov uvaríme hustý puding.
- 4
Na vyvaľkané cesto natrieme trochu z udusených jabĺk, na to poukladáme okrúhle piškóty do radov asi na 5 cm ďaleko, na piškóty nalejeme poloteplý puding, do vzniknutých "brázd" rozdelíme zvyšné jablká. Na toto dáme vyvaľkanú druhú časť, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľovými lupienkami.
- 5
Upečený koláč necháme dobre vychladnúť, aby sa nám koláč dobre krájal.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu