Jablkovo-pudingový koláč

Autor receptu: tetrisss

V jednom z obchodných reťazcov, čo má obchod v každej dedine, som minule objavila zaujímavý poľský produkt a to pečené jablká. Tak som mu vymyslela aj koláč.

10
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto si vyrobíme zmiešaním múky, tuku a šľahačky na nelepivé cesto,ktoré necháme hodinu v chlade. Je to veľmi dobré cesto, môžeme z neho robiť aj lekvárom, či orechami plnené rožky. Hneď to vyskúšame a 1/3 cesta takto aj spotrebujeme.
  2. Ostatok cesta rozdelíme na polovice, jednu rozvaľkáme, položíme na suchý plech.
  3. Z mlieka, zlatého klasu a cukrov uvaríme hustý puding.
  4. Na vyvaľkané cesto natrieme trochu z udusených jabĺk, na to poukladáme okrúhle piškóty do radov asi na 5 cm ďaleko, na piškóty nalejeme poloteplý puding, do vzniknutých "brázd" rozdelíme zvyšné jablká. Na toto dáme vyvaľkanú druhú časť, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľovými lupienkami.
  5. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť, aby sa nám koláč dobre krájal.