Jablkový zákusok
Jablkovo-orechový obrátený rez
Autor receptu: katarinalucanova
Skvelý obrátený jesenný koláčik. Jabĺčka, oriešky, čokoláda a hrozienka, tomu sa predsa nedá odolať.
40 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Na plech vystrieme papier na pečenie alebo silikónovú fóliu na pečenie. Jablká očistíme, nastrúhame a zbavíme šťavy. Môžeme ocukriť, ale nemusíme. Jablká rovnomerne nanesieme na papier na plechu.
- Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Vajcia s cukrom šľaháme do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a postupne primiešame muku s práškom do pečiva, nasekané orechy, čokoládu a hrozienka aj s rumom.
- Cesto vylejeme na pripravený plech s jablkami. Dáme piecť (20 minút
na 170 °C).
- Po upečení necháme vychladnúť, upečený koláč prevrátime hore dnom na druhý plech alebo podložku. Stiahneme papier z jabĺk a polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí čokolády ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
- Príprava polevy: Čokoládu s Cerou roztopíme vo vodnom kúpeli.