Jablkový zákusok

Jablkovo-orechový obrátený rez

Autor receptu: katarinalucanova

Skvelý obrátený jesenný koláčik. Jabĺčka, oriešky, čokoláda a hrozienka, tomu sa predsa nedá odolať.

40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na plech vystrieme papier na pečenie alebo silikónovú fóliu na pečenie. Jablká očistíme, nastrúhame a zbavíme šťavy. Môžeme ocukriť, ale nemusíme. Jablká rovnomerne nanesieme na papier na plechu.
  2. Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Vajcia s cukrom šľaháme do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a postupne primiešame muku s práškom do pečiva, nasekané orechy, čokoládu a hrozienka aj s rumom.
  3. Cesto vylejeme na pripravený plech s jablkami. Dáme piecť (20 minút na 170 °C).
  4. Po upečení necháme vychladnúť, upečený koláč prevrátime hore dnom na druhý plech alebo podložku. Stiahneme papier z jabĺk a polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí čokolády ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
  5. Príprava polevy: Čokoládu s Cerou roztopíme vo vodnom kúpeli.