Jablkovo-orechový koláč s jogurtovou polevou fotorecept
Foto: helena10
Príprava je ľahká, rýchla, bez mixéra. Orechy, jablká, hrozienka a jogurtová poleva s čokoládou.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks väčšie |
|
100 ml |
|
z 1/2 väčšieho citróna |
|
160-180 g |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
100 g mleté (sekané) |
|
100 ml |
|
3 ks |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Čokoládovo-jogurtová poleva: | |
130 g (65 %) |
|
130 g |
|
2 PL |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Kým začnete študovať recept, pokochajte sa pohľadom na nádheru nášho regiónu za ostatné 3-4 dni v peknom počasí...
-
2
A teraz už idem piecť chutný koláčik. Očistené jablká nešúpem, len nakrájam na drobné tenšie plátky. Dám do veľkej misky. Zalejem vodou, citrónovou šťavou a lopatkou premiešam. Pridám nakrájané hrozienka a premiešam. Nasypem cukry a zase premiešam. Pridávam orechy, olej, premiešam. V inej nádobe vidličkou poriadne rozšľahám celé vajcia a vlejem do jablkovej zmesi. Vsypem múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli a riadne vymiešam na hustú zmes.
- 3
Cesto rovnomerne rozotriem na plech 24 x 34 cm celý vyložený papierom na pečenie.
- 4
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola dreveným špáradlom. Upečený koláč nechávam vychladnúť.
- 5
Zatiaľ si pripravujem polevu. Na parnom kúpeli roztopím čokolády s olejom. Potom odstavím a po častiach pridávam jogurt a vymiešam. Rozotrieme na vychladený upečený koláč. Poleva v chlade čiastočne stuhne (ako krém), ale nestvrdne. Je nepresladená a chutná.
- 6
Potom už len koláč nakrájam a prajem dobrú chuť.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Príroda v našom regióne je nádhera z rozprávky... treba prísť pozrieť naživo. Pozdravujem.