Jablkovo-orechovo-čokoládový koláč

Autor receptu: kucharecka1994

Tento úžasný koláčik mi doniesla sestrina svokra a okamžite som si poprosila recept. Jasné že som si ho trošku prerobila podľa svojej chuti ale vôbec nestratil na úžasnosti :-). Je rýchly a vhodný na každú príležitosť. Oplatí sa ho vyskúšať urobiť ;-). PS: Zatiaľ som ho nestihla vyfotiť pretože mi veľmi rýchlym a záhadným spôsobom zmizol z plechu. :D Proste bol úžasný :)

15 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia, cukor, vanilku a škoricu si vymiešame do penista.
  2. Pomaly prisypeme hl. múku zmiešanú so sódou bikarbónou a poriadne vymiešame. Prilejeme olej. Podľa hustoty cesta prilejeme mlieko. Cesto má byť stredne husté. Veď viete :).
  3. Jablká si umyjeme, olúpeme, narežeme, zbavíme sa jadrovníkov a nakrájame na kocky. Polku jabĺk jemne vmiesime do cesta. Orechy si posekáme na menšie kúsky ale nie na veľmi malé. 1/4 Vmiesime do cesta. Čokoládu alebo kinderká porežeme na kocky a pár kúskov zamiešame tiež.
  4. Vymastíme si stredný plech palmarínom a vysypeme hrubou múkou a vylejeme naň cesto. Na vrch poukladáme zvyšnú polovicu jabĺk, orechov a čokolády. Vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť kým sa cesto nelepí na špáradlo. (Ja to stále robím pomocou špáradla :)) Koláč môžte na ozdobu posypať kokosom. :) Dobrú chuť! ;)