Vyprážané jablká

Jablkové smažienky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá.* Tieto smažienky sú výborným sladkým jedlom za tepla, ale ak sa vám zvýšia, sú chutné aj studené.

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocôčky.
  2. Pridáme múku, hrozienka, nasekané orechy a vajcia. Premiešame.
  3. Zalejeme horúcim mliekom. Dobre premiešame.
  4. V panvici rozohrejeme olej a dvoma lyžicami doň vkladáme kúsky cesta, ktoré smažíme zo všetkých strán, podľa toho, ako sa nám pri uložení na panvicu vytvarujú.
  5. Vysmažené kúsky vyberáme rovno na tanier, posypeme zľahka práškovým cukrom a škoricovým cukrom. Kto nemá rád príliš sladké, stačí posypať len škoricovým cukrom.