Vyprážané jablká
Jablkové smažienky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá.* Tieto smažienky sú výborným sladkým jedlom za tepla, ale ak sa vám zvýšia, sú chutné aj studené.
Postup
- Jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocôčky.
- Pridáme múku, hrozienka, nasekané orechy a vajcia. Premiešame.
- Zalejeme horúcim mliekom. Dobre premiešame.
- V panvici rozohrejeme olej a dvoma lyžicami doň vkladáme kúsky cesta, ktoré smažíme zo všetkých strán, podľa toho, ako sa nám pri uložení na panvicu vytvarujú.
- Vysmažené kúsky vyberáme rovno na tanier, posypeme zľahka práškovým cukrom a škoricovým cukrom. Kto nemá rád príliš sladké, stačí posypať len škoricovým cukrom.