Jablkové šatôčky fotorecept

najaa - fotkanajaa, 4. júna 2013
Jablkové šatôčky (fotorecept)
Foto: najaa

Tieto predávajú u nás v pekárni , ale domáce sú lepšie.

120 minút
príprava
20 minút
na 195 °C

Suroviny

250 g
250 g
100 g
250 ml
1 KL
60 g
1 ks
1 ks
21 g
Plnka:
1 ks




Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto si vymiesime cesto a necháme vykysnúť.Za mňa to robí pekárnička.

  2. 2

    Pripravíme si plnku: Jablká nastrúhame alebo len pokrájame a dáme uvariť .Zmes ochutíme podľa seba cukrom, vanil.cukrom a škoricou.Keď su jablčka rozvarené pridáme zlatý klas ktorý sme si rozmiešali v troche vody.Necháme to prevrieť a dáme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto po vykysnutí rozvaľkáme a radielkom pokrájame na obdlžniky.Na jednej strane narežeme tri otvory.Na druhú stranu dáme jablkovú plnku okraje potrieme vajíčkom a preložíme stranou s otvormi.

    Jablkové šatôčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláčiky preložíme na plech potrieme vajíčkom a necháme cca 10minút ešte podkysnúť.

    Jablkové šatôčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 195°C asi tak 20minút pekne do zlata.Po upečení posypeme cukrom.

    Jablkové šatôčky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

salinka
Jeeej, robievam tvarohové hrebene, tak teraz vyskúšam tvoje jabĺčkové:-)))
anina6
krásne sa ti vydarili koláčiky jabĺčkové, ukážkové.
najaa
ďakujem za pochvaly ,šatôčky sú krásne a hlavne mňamkové, môj syn ich zbožnuje
brambora
uzasne, mnam. slinky sa mi zbiehaju. :) mozem sa spytat kolko ti vyslo kusov z toho? dakujem.
najaa
@brambora nerátala som ich, nestíhala som ,syn mi bral z plechu chladil na balkone a hned aj pekne zmaškrtil :) ale myslím že ich bolo cca 18 kusov
darina57
super..a prosim ta tie ingrediencie na cesto das vsetko do tej pekarnicky?a aky program zapnes..ja mam tiez pekarnicku ale este som na nej nerobila..tak porad!dakujem..
najaa
@darina57 ano ,dávam do pekarničky od tekutých surovín po sypké, na jednu stranu cukor na to drozdie, na druhu stranu sol. Program zapnes príprava cesta, ja mám Etu siestu tam je to číslo 7.
najaa
@tatranka robila som väčšie kvôli synovi nech má do školy na desiatu a na vonka len tak do ruky, tvoje labky sú krásne a verím že aj mňamkové ,no u nás doma lístkové cesto používam len na štrúdle,kysnuté nám chutí viacej.
medovnicek
máš pravdu, že domácim sa nič nevyrovná, veľmi vydarené a určite aj chutné
elixir
Krásne :) Myslíš, že by sa to dalo pripraviť aj s práškovým droždím, koľko by ho asi bolo v tom prípade?
brambora
to žĺtko ide do cesta??? lebo mám v tom nejasnosti. :)) lebo v texte spomínaš len celé vajíčko, tak z toho mi vyšlo, že žĺtko je v ceste. či?
brambora
no konecne som ich urobila... su bozske... nemala som ich sice tak krasne ako ty ale zjedli sa... super cesto, uzasne sa s nim robilo a po upeceni boli makke. takze dakujem za recept, budem piect castejsie.
najaa
@brambora teším sa že chutili,tiež ich idem cez víkend napiecť pre mojich papkáčov
hana1
dnes som robila su vinikajúce dakujem za recept odporúčam dalším
damianda
včera som robila a musím len pochváliť, boli výborné..ďakujem za skvelý recept
brambora
musim opat pochvalit... najlepsie kysnute cesto, ihned po upeceni makke, super sa s nim pracuje. na vsetko kysnute pouzivam uz len tento recept. dnes som robila cokoladovo kokosovu roladu z tohto cesta a muz sa zalizoval az za usami, dal si hned 4 kusky ;) takze dakujem uz po tisici raz :)
1x najaa
pedrobn
kolačiky sa nam podarili,len by bolo lepšie upresnit v recepte na plnku,množstvá
slavkabis
už mám radielko na cesto, neviem sa dočkať kedy budem piecť. vyzerajú úžasné
najaa
@pedrobn do plnky cca 5 jabĺk,1 vanil.cukor, a škorica + cukor ozajl len podla chute každého
@slavkabis tiež som cez víkend piekla u nás doma sú proste naj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia