Foto: najaa
Tieto predávajú u nás v pekárni , ale domáce sú lepšie.
príprava
na 195 °C
Postup
-
1
Zo surovín na cesto si vymiesime cesto a necháme vykysnúť.Za mňa to robí pekárnička.
- 2
Pripravíme si plnku: Jablká nastrúhame alebo len pokrájame a dáme uvariť .Zmes ochutíme podľa seba cukrom, vanil.cukrom a škoricou.Keď su jablčka rozvarené pridáme zlatý klas ktorý sme si rozmiešali v troche vody.Necháme to prevrieť a dáme vychladnúť.
- 3
Cesto po vykysnutí rozvaľkáme a radielkom pokrájame na obdlžniky.Na jednej strane narežeme tri otvory.Na druhú stranu dáme jablkovú plnku okraje potrieme vajíčkom a preložíme stranou s otvormi.
- 4
Koláčiky preložíme na plech potrieme vajíčkom a necháme cca 10minút ešte podkysnúť.
- 5
Pečieme na 195°C asi tak 20minút pekne do zlata.Po upečení posypeme cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/jablckove-labky-fotorecept/3320...
@slavkabis tiež som cez víkend piekla u nás doma sú proste naj.